Home Blog

Selah Sue openhartig over haar mentale gezondheid: «Van de hemel naar de hel gekatapulteerd»

0

Selah Sue geeft in een eerlijk Facebookbericht toe dat ze opnieuw gestart is met het nemen van antidepressiva. Noodgedwongen, want haar mentale gezondheid ging de laatste tijd weer achteruit. «Ik werd op een aantal weken tijd van de hemel naar de hel gekatapulteerd», klinkt het.

Een half jaar geleden bracht Selah Sue het nummer ‘Pills’ uit. Daarin heeft ze het over antidepressiva en welke positieve en negatieve effecten ze daarmee ervaart. Niet veel later besloot ze om – na 14 jaar onafgebroken antidepressiva te nemen – ermee te stoppen. Dat ging een tijdje heel goed, maar intussen is ze er toch opnieuw mee begonnen omdat het niet meer leefbaar werd. «Ik ga door een hel. Een speelbal van helse gemoedsschommelingen. Links is hoe ik me voel op een goed moment. Rechts is de staat van zijn die steeds meer de overhand kreeg deze laatste maanden. Pijnlijkste post ooit, dit. Maar voel dat ik het moet delen», begint ze haar moedige getuigenis op Facebook.

«Na de release van ‘PILLS’ kreeg ik duizenden reacties van mensen die zich herkenden in mijn verhaal over antidepressiva. Ik had me in de media heel hoopvol uitgedrukt dat ik deze keer – vierde poging in 14 jaar – wel succesvol zou kunnen stoppen. Mocht het niet lukken, zou ik het laten weten. Ik voel dat ik iedereen die ik toen hoop gegeven had verschuldigd ben het verhaal af te maken. Of te vervolgen».

Hersenchemie

«De eerste maanden zonder antidepressiva waren prachtig. Alsof er een stolp van me afkwam. Alles kwam tien keer zo hard binnen en ik genoot van ongeziene creatieve en emotionele hoogtes. Het psychedelische pad, sport en meditatie stonden dat gevoel kracht bij waardoor ik dacht sterker te staan dan ooit. Na een maand of zes kwam de duisternis weer binnengeslopen, totaal onaangekondigd en zonder duidelijke aanleiding. Ik werd wakker met onverklaarbare angst en ik werd op een aantal weken tijd van de hemel naar de hel gekatapulteerd. Ik kon het initieel nog ‘dragen’ door alle opgedane positieve ervaringen met psychedelica, mindfulness en dagelijks te gaan joggen. Maar het werd al snel te groot. Te overheersend. Ondraaglijk».

«Pure hersenchemie zegt mijn psychiater. Helaas weinig aan te doen bij een select aantal mensen. Heropbouwen met antidepressiva was de enige optie. En opnieuw, zoals 14 jaar geleden, voel ik dat het mijn leven redt».

Afgevlakt gevoelsleven

«Dag 25 nu. De allesoverheersende duisternis begint stilaan terug op te klaren, maar de pijn is er nog wel. Een hels tussenstadium, maar ik weet uit ervaring dat het betert. Volhouden. Ik kijk er nu naar uit om me terug gewoon ‘ok’ te voelen. Genieten van de kleine dingen. Evenwicht. Ik ben hoopvol want ik heb 14 jaar een gelukkig mooi leven gehad onder medicatie. Ik stel me de vraag in ‘PILLS’ maar ik weet het antwoord nu wel voor mezelf: liever een stabiel, tikje afgevlakt gevoelsleven met pills, dan een leven met explosieve ups en wanhopige downs zonder pills».

«Ik kon mijn rol als artieste en moeder de laatste maanden relatief ‘voldoende’ blijven invullen door de steun van mijn ongelooflijke partner en heel mijn entourage op tour. Jullie zijn goud. Verder wil ik als meter van ‘Te Gek!?’ blijven herhalen: breek het taboe over psychisch lijden, de meeste van ons zullen er toch eens door moeten vroeg of laat. Wees dan omringd, praat erover. Zoek actief connectie en hulp. Er is altijd hoop. Aan iedereen die door een moeilijke tijd gaat; Ik denk aan u. Ik voel u. Ik hou van u. Het wordt beter, hou hoop»; besluit ze.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/selah-sue-openhartig-over-haar-mentale-gezondheid-van-de-hemel-naar-de-hel-gekatapulteerd

Raphaëlla uit ‘Love Island’ doet onthulling over gewelddadige jeugd: «Ze hielden mijn armen en benen vast»

0

Raphaëlla Deuringer heeft een pijnlijke onthulling gedaan in ‘Love Island’. Ze werd in haar jeugd immers in elkaar geslagen. «Dat is niet fijn om mee te maken, maar het heeft me wel heel sterk gemaakt», klinkt het.

Raphaëlla Deuringer heeft geen al te fijne jeugd meegemaakt, zo vertelde ze in ‘Love Island’. De 23-jarige ex-vriendin van Union Saint-Gilloise-aanvaller Dante Vanzeir werd op school immers gepest. Dat ging zelfs zo ver dat ze van school veranderde. «Toen ik dertien of veertien jaar was, heb ik iets heel heftigs meegemaakt. Ik ben toen in elkaar geslagen. Ze hielden mijn armen en benen vast. Ook mijn vriendinnen hielden ze vast zodat die mij niet konden beschermen. Dat hebben ze allemaal gefilmd. Dat was best vernederend. Ik ben toen van school moeten veranderen», klinkt het.

Sterker geworden

Toch ziet ze ook het positieve in van die vreselijke periode. «Dat is niet fijn om mee te maken, maar het heeft me wel heel sterk gemaakt. En het heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben», besluit ze.

‘Love Island’ is exclusief te bekijken op Streamz.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/raphaella-uit-love-island-doet-onthulling-over-gewelddadige-jeugd-ze-hielden-mijn-armen-en-benen-vast

Kortgerokte Julie Vermeire speelt beruchte filmscène na: “Hahaha, legendarisch!” (video)

0

Op Instagram deelt Julie Vermeire haar eigen versie van een beruchte filmscène.

Met zo’n 252.000 volgers op Instagram deelt Julie Vermeire regelmatig nieuw beeldmateriaal op haar pagina. Deze keer pakt ze uit met een filmpje waarin ze een beruchte scène uit ‘Mean Girls’ naspeelt. “Happy hour is from 4 to 6 😂🤪. Wie herkent deze iconische scène?💗”, vraagt ze aan haar fans.

“Hahaha, legendarisch!”

Het duurt niet lang of haar volgers weten over welke scène het juist gaat. “Hahaha, legendarisch”, klinkt het. “Iconisch”, gaat het verder. “Gewoon té goed”, besluit een laatste fan nog. Hoog tijd om eens een kijkje te nemen. En voor de volledigheid voegen we ook het bewuste stukje uit ‘Mean Girls’ nog even toe.

Foto: still Instagram

Zangeres Lizzo poseert op pikante wijze in bikini: “Perfectie!” (foto’s)

0

Op Instagram pakt zangeres Lizzo uit met enkele straffe bikinifoto’s.

Het kan best zijn dat de naam ‘Lizzo’ niet meteen een belletje doet rinkelen. Maar één van haar hits, ‘About Damn Time’, heb je ongetwijfeld al eens gehoord. De zangeres doet het ook op Instagram niet slecht. Daar heeft ze maar liefst 12.8 miljoen volgers. En die krijgen geregeld nieuw beeldmateriaal voorgeschoteld. Zo ook recent onderstaande foto’s, waarop we Lizzo in bikini zien poseren op het strand. “In het midden van de oceaan”, plaatst ze er zelf kort bij. Haar volgers? Die zijn iéts mondiger, zo blijkt.

“Perfectie!”

In geen tijd stromen de lovende reacties namelijk binnen. “Perfectie”, klinkt het. “Ik vind deze foto’s én jou geweldig”, gaat het verder. “Beauty and the beach”, besluit een laatste fan nog. Hoog tijd om een kijkje te nemen. En druk op het pijltje naar rechts om meer foto’s te zien.

Foto: still YouTube Lizzo Music – ‘About Damn Time’

Snapchat lanceert tool waarmee ouders toezicht kunnen houden op snapgedrag van hun tieners

0

Ouders kunnen via een nieuwe tool beter toezicht houden op het Snapchat-gedrag van hun tieners. Het bedrijf achter de populaire foto- en videoapp lanceert «Family Center» waarmee volwassenen, als ze goedkeuring hebben van hun kroost, kunnen zien met wie de kinderen contact hebben gehad. Ook kan misbruik anoniem worden gemeld.

De ouders en voogden kunnen de tieners een uitnodiging sturen voor het Family Center, die kan worden geaccepteerd of geweigerd. Via de tool kunnen de ouders geen snaps of chats lezen. Ook de tijd die op Snapchat wordt besteed, staat niet vermeld.

De tool is vanaf dinsdag beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. In de herfst wordt Family Center uitgerold naar alle andere landen.

Geen inhoud gesprekken

Snap heeft meer dan een jaar aan de tool gewerkt. Daarbij kreeg het bedrijf input van onderzoekers en veiligheidsexperts. Ook organiseerde Snap bijeenkomsten met tieners en hun ouders om informatie te krijgen.

Het uiteindelijke ontwerp bootst het toezicht na dat een ouder of verzorger in het echte leven kan hebben. Namelijk weten met wie een tiener tijd doorbrengt, zodat kan worden ingegrepen als dat nodig is, zonder kennis te hebben van de inhoud van gesprekken.

Bescherming

Socialmediaplatforms als Snapchat, maar ook andere, staan op de radar van onder andere toezichthouders vanwege de impact van apps op jongeren. Instagram van Meta Platforms voegde onlangs soortgelijke tools toe. Dit na kritiek dat het bedrijf winst belangrijker vond dan het welzijn van gebruikers, vooral tieners.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/snapchat-lanceert-tool-waarmee-ouders-toezicht-kunnen-houden-op-snapgedrag-van-hun-tieners

BIZAR. Vrouw zet eigen dood en die van zoontje in scène: «We waren niet veilig»

0

Een Canadese vrouw heeft behoorlijk wat toeren uitgehaald om haar ex-man te misleiden: ze fakete haar eigen dood en die van haar zoontje zodat ze het voogdijschap over hem niet zou verliezen.

Op 23 juli meldde een voetganger in Saskatoon aan de politie dat hij een deken, een vishengel en handtas had gevonden aan een rivier. Het bleek om de spullen te gaan van de 48-jarige Dawn Walker, die die dag samen met haar zevenjarig zoontje was gaan vissen. De politie startte een zoektocht, maar het duo was onvindbaar en het ergste werd gevreesd: moeder en zoon waren opgeslorpt door de rivier.

To-dolijstje

Maar niet veel later kwam de politie erachter dat Dawn de grens was overgestoken naar de Verenigde Staten met haar zoontje. Zo hadden ze een papiertje gevonden waarop een to-dolijstje was gekribbeld door Dawn: «1. Negatieve COVID-test 2. Vishengel 3. Telefoon (leeg) 4. Voertuig / fiets 5. Verf haar / Bedek tattoo»

Op een ander achtergelaten papiertje stond het stappenplan: «parkeer auto (zwarte pruik), gooi telefoon in water, laat auto achter bij brug en zoek naar de dichtstbijzijnde grens»

Gevangenisstraf

Twee weken later troffen de speurders haar Chevrolet aan bij een Airbnb in Oregon City, vlak over de grens. Al die tijd had Dawn de identiteit gebruikt van een vriendin. De Canadese vrouw werd ondertussen aangeklaagd voor identiteitsfraude, voor in het bezit zijn van valse identiteitsdocumenten en ontvoering. Ze riskeert een gevangenisstraf.

Vanuit de gevangenis verklaarde Dawn dat ze geen andere keuze had. «Ik ben weggegaan uit Saskatoon omdat mijn zoontje en ik er niet veilig zijn.» Daarbij zei ze niet voor wie ze bang was, maar Dawn heeft eerder wel klacht neergelegd tegen haar ex vanwege huiselijk geweld. De politie zegt dat er geen bewijs is gevonden voor huiselijk geweld.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-vrouw-zet-eigen-dood-en-die-van-zoontje-scene-we-waren-niet-veilig

Trouwfeest loopt helemaal fout wanneer bruidegom video projecteert van overspel kersverse vrouw (video)

0

Een bruiloftsfeest is uitgedraaid op een nachtmerrie voor een pas gehuwd koppel. De bruidegom onthulde in de aanwezigheid van vrienden en familie plots dat zijn kersverse vrouw hem had bedrogen met zijn schoonbroer. En hij had er videomateriaal van.

Een filmpje uit 2019 dat recent een nieuw leven kreeg op TikTok toont hoe het pas getrouwde koppel zich op hun huwelijksfeest naar het podium begeeft, waar achter hen een nietsbeduidende video met hartjes speelt. Maar aan het einde van de video slaat de stemming plots helemaal om: de gasten kijken in shock toe hoe er op het scherm plots een clipje van de kersverse bruid en de schoonbroer van de bruidegom verschijnt. De beelden laten weinig aan de verbeelding over: de twee liggen te rollebollen in bed.

@koolprince33

Cheating bride #chinese #chinestiktok #usa #worldtiktok #vira

♬ original sound – Kool Prince

Vernederen

De bruid barst in woede uit en gooit haar bruidsboeket naar haar man, waarop die zegt «Dacht je dat ik het niet wist?». Het koppel zou al twee jaar samen zijn geweest, waarvan zes maand verloofd, schrijft AsiaOne.Volgens de beschrijving van het filmpje was de schoonzus van de bruid – de echtgenote van de man waarmee ze haar eigen man bedroog – bovendien zwanger. De man zou het filmpje van de twee hebben afgespeeld op hun huwelijk om zijn kersverse vrouw te vernederen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/trouwfeest-loopt-helemaal-fout-wanneer-bruidegom-video-projecteert-van-overspel-kersverse-vrouw-video

Aantal ontslagen op laagste niveau in tien jaar, maar «op zich geen goede evolutie»

0

Het aantal ontslagen is tijdens de eerste zes maanden van het jaar gedaald richting het laagste niveau van de voorbije tien jaar. Dat blijkt uit cijfers van hr-specialist Securex.

Uit de cijfers van Securex blijkt dat het onvrijwillig verloop bij bedrijven – ontslag dus – significant is gedaald. Waar dit in de eerste helft van 2021 nog op 2,1 procent lag, zakte het percentage in de voorbije jaarhelft naar 1,77 procent. «Hiermee is het op koers om tegen het einde van dit jaar onder de 3,1 procent van vorig jaar te duiken en zo de laagste niveaus van de laatste tien jaar te evenaren», aldus het hr-bedrijf.

«Geen goede evolutie»

Volgens Securex-directeur Frank Vander Sijpe willen bedrijven vandaag vooral medewerkers behouden. Minder ontslagen is evenwel op zich geen goede evolutie, stipt hij aan. «Meer verloop zou goed zijn voor onze arbeidsmarkt. Werkgevers houden nu mensen uit noodzaak aan boord die ze in andere omstandigheden zouden laten gaan.»

Het vrijwillig verloop – waarbij werknemers zelf opstappen – bleef in de eerste jaarhelft stabiel, op 3,3 procent.

Ophef na uitspraken ‘Game of Thrones’-ster Sean Bean over seksscènes: «Word wakker»

0

Acteur Sean Bean, bekend van zijn rollen in ‘Game of Thrones’, ‘Troy’ en ‘Lord of the rings’, krijgt bakken kritiek over zich heen voor zijn uitspraken in een interview met The Times. Daarin zegt hij onder meer dat hij geen fan is van de intimiteitscoördinator, iemand die naaktscènes begeleidt op filmsets.

De intimiteitscoördinator werd in het leven geroepen dankzij de #Metoo-beweging om misbruik op filmsets te voorkomen. De coördinator begeleidt acteurs tijdens hun naaktscènes, maar maakt ook vaak de ‘choreografie’ van een seksscène. Acteur Sean Bean, onder andere bekend als Ned Stark in ‘Game of Thrones’, is er geen fan van. «Het zorgt voor een bepaalde remming omdat het de aandacht op dingen vestigt. Iemand die zegt ‘Doe dit, leg je hand daar, terwijl je zijn zaakje aanraakt …’ Ik denk dat de natuurlijke manier waarop geliefden zich gedragen wordt verpest door iemand die het reduceert tot een technische oefening», klinkt het in The Times.

«Word wakker»

Die uitspraken zijn niet in goede aarde gevallen bij enkele van zijn vrouwelijke collega’s. Zo schreef Jameela Jamil, bekend uit ‘The Good Place’, dat seksscènes gewoon puur technisch zouden moéten zijn: «Het is zoals een stunt. Het is onze taak als acteurs om het er niet technisch te laten uitzien. Niemand wel een geïmproviseerde betasting.»

Beans ‘Snowpiercer’-collega Lena Hall, over wie hij zei dat ze ‘openstond voor alles vanwege haar musical cabaret achtergrond’, reageerde: «Gewoon het feit dat ik in de theaterwereld zit (niet in cabaret, hoewel ik het af en toe wel speel), wil niet zeggen dat ik opensta voor alles.» Ze noemde intimiteitscoördinatoren «een welkome toevoeging aan de set».

Rachel Zegler, die in ‘West Side Story’ seksscènes speelde met de 25-jarige Ansel Elgort toen ze zelf nog maar 17 was, maande Bean aan om ‘wakker te worden’. «Spontaniteit in intieme scènes kan gevaarlijk zijn.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/ophef-na-uitspraken-game-thrones-ster-sean-bean-over-seksscenes-word-wakker

BIZAR. Jongeman deelt op vliegveld foto van neergestort vliegtuig met bemanningsleden

0

Een 18-jarige Nederlanders is woensdagochtend opgepakt in een vliegtuig op verdenking van bedreiging. De jongeman verstuurde een foto waarop een neergestort vliegtuig stond.

Het incident vond plaats op Rotterdam The Hague Airport. De man deelde kort voor vertrek naar Kroatië een foto via Airdrop, waarop een neergestort vliegtuig stond. Die foto werd ook verstuurd naar en geaccepteerd door een van de bemanningsleden van het vliegtuig. Toen hij zag wat er op de foto stond, alarmeerde hij de marechaussee (het militaire politiekorps in Nederland), die de man heeft aangehouden.

Zerotolerancebeleid

De marechaussee onderzoekt de aard van de bedreiging. «We hebben een zerotolerancebeleid voor dit soort foto’s. Ook als het om een grapje gaat, wordt dit niet gewaardeerd of geaccepteerd», aldus een woordvoerder van de marechaussee.

De man werd rond 07.00 uur aangehouden. De vlucht naar de Kroatische havenstad Zadar zou om 06.55 uur vertrekken vanaf Rotterdam The Hague Airport. Volgens de website van de luchthaven vertrok de vlucht uiteindelijk om 07.26 uur.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-jongeman-deelt-op-vliegveld-foto-van-neergestort-vliegtuig-met-bemanningsleden