Home Blog

Jitske Van de Veire deelt selfie na ‘meer dan één jaar zonder make-up’: “Het staat je prachtig!”

0

Op Instagram pakt Jitske Van de Veire uit met een mooie foto.

Met zo’n 60.000 volgers op het sociale netwerk, krijgen de posts van Jitske Van de Veire steevast aardig wat bekijks. Dat zal ook met onderstaande selfie weer niet anders zijn. “Al meer dan een jaar zonder make-up en met mijn natuurlijke krullen. Het lijkt zo banaal, maar het geeft wel een uur meer tijd ‘s ochtends om te genieten van knuffels en koffie…”, schrijft ze bij het prentje.

“Het staat je prachtig!”

De volgers van Jitske reageren vlotjes. “Het staat je prachtig 🔥”, klinkt het. “Looks great 👌🏼“, lezen we verder. “Gewoon blijven doen wat het beste aanvoelt voor je. Je bent meer dan goed zoals je bent”, besluit een laatste fan nog. Groot gelijk, denken we dan! Kijk maar:

Foto: Instagram

‘Stranger Things’-actrice Millie Bobby Brown gaat naar de universiteit

0

Millie Bobby Brown gaat studeren aan de Purdue University in de Amerikaanse staat Indiana. Dat maakte ze bekend in een interview met Allure. Als online student zal de Stranger Things-actrice zich verdiepen in ‘Human Services” zodat ze «kan leren over het systeem en hoe je jongeren kan helpen.»

Millie Bobby Brown was pas twaalf toen ze tot wereldactrice gebombardeerd werd door haar rol als ‘Eleven’ in Stranger Things. Nu ze achttien geworden is, zit haar middelbare schooltijd erop. Toch kiest de actrice ervoor om zich niet louter op acteren te storten. Ze heeft zich namelijk recent ingeschreven als online student aan de Purdue University in West Lafayette, in Indiana.

Volgens de universiteit heeft de opleiding als doel om «studenten van een basiskennis te voorzien van menselijke ontwikkeling, familiale studies en vaardigheden om met mensen uit de dienstverleningsector samen te werken.» In Allure zegt Brown dat ze de studie vooral gekozen heeft om «bij te leren over het systeem» en om te leren «hoe je jongeren kan helpen.»

Fysiek de lessen volgen aan de campus zal er dus wel niet inzitten voor Brown, die doorgaans in Londen en Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia, vertoeft.

Stranger Things-referentie?

Fans merkten bovendien al een opvallend toeval op: de ‘Stranger Things’-actrice gaat studeren aan een universiteit in Indiana, dezelfde staat waar de reeks zich afspeelt. Bovendien zitten er in de Netflix-serie meerdere referenties naar Purdue, en is er zelf een aflevering waarin een acteur een T-shirt draagt van Purdue. Browns link met de Netflix-serie is evenwel relatief: de meeste afleveringen zijn niet ingeblikt in Indiana, maar in Georgia.

Het vierde seizoen van Stranger Things staat nu op Netflix. Het vijfde seizoen werd in 2022 aangekondigd en zou het laatste worden.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/stranger-things-actrice-millie-bobby-brown-gaat-naar-de-universiteit

Binnen dertig jaar een «extreme hittegordel» in Verenigde Staten met temperaturen tot 51 graden

0

Binnen dertig jaar zal er in de Verenigde Staten sprake zijn van een «extreme hittegordel», die zich uitstrekt van Louisiana in het zuiden tot Lake Michigan in het noorden, door de Midwest. Dat blijkt uit een rapport dat de vzw First Street Foundation, die klimaatrisico’s in kaart brengt, heeft gepubliceerd. In de zone, die een kwart van het land beslaat, wonen meer dan 107 miljoen Amerikanen.

In de hittegordel zal in 2053 sprake zijn van minimaal één dag per jaar met een extreme hitte tot 51 graden Celsius. Vandaag is dat al zo in 50 Amerikaanse county’s. Zowat 8 miljoen mensen worden daardoor getroffen. Binnen dertig jaar zijn dat 1.000 county’s, in de staten Texas, Louisiana, Arkansas, Missouri, Illinois, Iowa, Indiana en in het zuiden van Wisconsin. Volgens het rapport zal vooral de Midwest getroffen worden, omdat het zo ver verwijderd is van de zee. Toch komen ook kleinere regio’s op de oostkust en in het zuiden van Californië in moeilijkheden. Zowat 107 miljoen mensen zullen te maken krijgen met de extreme temperaturen.

Gematigd scenario

De vzw First Street Foundation baseerde de voorspellingen op een gematigd scenario van klimaatexperten van de Verenigde Naties (IPCC), waarin de uitstoot van broeikasgassen in de jaren 2040 een piek bereikt en daarna opnieuw afneemt. De hitte veroorzaakt in de VS meer doden dan overstromingen of orkanen. Vooral in regio’s die niet zijn aangepast aan de sterke hitte, zoals het noorden van de VS, leidt de warmte tot problemen.

Ook rest VS

Afgezien van de extreme temperaturen zullen de Verenigde Staten in zijn geheel verder opwarmen de komende jaren, zo blijkt uit de studie. De vzw onderzocht de verwachte lokale temperaturen voor de zeven warmste dagen in 2023, en keek daarna hoeveel van die dagen er in 2053 zullen zijn. Dat bleken er gemiddeld achttien, ofwel elf warmste dagen meer.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/binnen-dertig-jaar-een-extreme-hittegordel-verenigde-staten-met-temperaturen-tot-51-graden

Dit zijn de 8 vrijgezellen die het ‘Blind Getrouwd’-avontuur aangaan

0

Het is weer zover! Het zevende seizoen van het populaire datingprogramma ‘Blind Getrouwd’ staat voor de deur. We maken alvast kennis met de acht deelnemers, drie vrouwen en vijf mannen.

In september kunnen we weer genieten van een gloednieuw seizoen van ‘Blind Getrouwd’. Er zullen vier koppels in het huwelijksbootje stappen, maar of ze écht voor elkaar gemaakt zijn, zullen we gaandeweg te weten komen. De koppels trouwen op dezelfde dag op vier verschillende locaties, maar in tegenstelling tot de vorige edities, feesten ze samen op één groot trouwfeest. Meer nog, ze gaan zelfs allemaal op huwelijksreis in hetzelfde resort…

DE DAMES

FLORENCE VANDOORNE

– 29 jaar, Hoboken (Antwerpen)

– spoedverpleegkundige

– profiel: spontaan, lief maar avontuurlijk, harde werker

Florence werkt als verpleegkundige op de spoedgevallendienst, rijdt zelf met de MUG én is ook vrijwillige hulpverlener bij de brandweer. Ze ziet er frêle en erg lief uit, maar heeft power en pit. Ze woont in een rijhuis dat ze grotendeels zelf renoveerde en houdt van avontuurlijke reizen met de rugzak. Ondanks haar vlotte babbel, vindt ze het moeilijk om als eerste op iemand af te stappen. «Stel je voor dat het goed zit en blijft duren… dàt zou leuk zijn. Ik ben er ook zo klaar voor! Ik heb vertrouwen in de experten en zal mijn uiterste best doen om dit te doen slagen. Ik ben zó benieuwd!»

JANA DE BOSSCHER

– 29 jaar, Lokeren (Oost-Vlaanderen)

– kleuterjuf

– profiel: sportief, open boek, energiek, framilygirl

Jana is geboren en getogen in Lokeren en woont in een alleenstaande nieuwbouwwoning samen met haar 2 katten. Sporten is voor haar een gezonde verslaving en naast sport vindt ze haar vrienden en familie enorm belangrijk. Aangezien ze single is en naar niemand moet kijken, spreekt ze veel af. Maar ze kan ook genieten van een rustig avondje thuis. Jana weet goed wat ze wil en komt strong-minded over, maar heeft een klein hartje. «Mijn toekomstige moet niet alleen mijn lief zijn, maar ook mijn beste vriend aan wie ik alles kan zeggen, mijn partner in crime waarmee je de domste dingen eerst kunt doen. Ik hoop dat ik snel de spontane Jana kan tonen en dat we er samen een mooi verhaal van kunnen maken.»

LIEN OPDEBEECK

– 30 jaar, Aarschot (Vlaams-Brabant)

– zelfstandige zaakvoerster van een koffie- en theebar

– profiel: framilygirl, Italië-lover, ondernemend, down to earth

Lien woont samen met haar 3 jaar oude golden retriever ‘Balou’ in het huis dat ze van haar grootouders heeft geërfd, en dat ze samen met haar vader renoveerde. Ze is sportief, houdt van reizen en van een beetje actie: skydiven, bungeejumpen… Ze durft springen en doet dat ook. Haar vrienden en familie zijn erg belangrijk voor haar. Ze is enig kind en heeft een bijzondere band met haar vader die vaak meehelpt in de zaak. Haar vrienden zijn bijna allemaal gesetteld en dat is ook waar Lien van droomt: een warm nest. Ze is 2 jaar single na een relatie van een half jaar. «Ik hoop dat mijn toekomstige match een hondenvriend en een lieve, harde werker is die een goede band heeft met zijn familie. Ik sta te popelen om aan dit avontuur te beginnen!»

DE HEREN

BRECHT DE GEYTER

– 27 jaar, Gent (Oost-Vlaanderen)

– leerkracht Biologie en Engels in de 2e graad en reisbegeleider

– profiel: energiek, empatisch, sociaal, avontuurlijk, sportief

Brecht is een energieke en sportieve Gentenaar. Hij doet aan cohousing en woont samen met een jeugdvriendin in een huurappartement. Hij heeft allesbehalve een zittend gat en plant vaak zijn agenda van maandag tot zondag vol. Als hij maar kan bezig zijn. Brecht heeft nog geen echte serieuze relatie gehad, maar verlangt hier wel enorm naar. «Ik ga echt tevreden zijn over het experiment wanneer ik met mijn partner, als we oud zijn, terugkijken op het hele traject en kunnen denken: ‘Goh, dat hebben we toch goed gedaan! Zie ons hier nu zitten…’ Ik heb al veel spannende dingen gedaan, maar dit is echt next level!»

CHRISTIAAN GRAULUS

– 28 jaar, Geel (Antwerpen)

– spoedverpleegkundige

– profiel: sportief, gedreven, avontuurlijk maar vrij rustig

Christiaan komt uit de Kempen en woont alleen in zijn eigen appartement in Geel. Veel volk ontvangt hij er niet want hij zal eerder met vrienden online afspreken om te gamen of op café of restaurant te gaan. Sportief is hij zeker ook: 3 à 4 keer per week doet hij aan fitness. En daarnaast heeft hij een erg bijzondere hobby: hij verzamelt parfum en bezit intussen al zo’n 80-tal flesjes. Een langdurige relatie heeft Christiaan nog niet gehad. «Op relationeel vlak heb ik nooit de beste voorbeelden gehad wat maakt dat ik daardoor wat onzeker ben. Maar nu is het serieus, het is menens. Ik wil maar 1 keer trouwen en ik wil dat goed doen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik dat kan waarmaken.»

DZIUBI STEENBERGEN

– 29 jaar, Antwerpen

– Senior research manager

– profiel: empathisch, rustig, sportief, reiziger

Dziubi is afkomstig uit Limburg en woont nu in de Antwerpse binnenstad in zijn eigen appartement. Hij is ambitieus en haalt zijn energie uit het afspreken met vrienden en familie en uit sporten zoals tennissen, lopen en fitnessen. Hij reist en leest graag en ook muziek is enorm belangrijk voor hem. Zijn langste relatie duurde negen maanden, hij had nadien nog een aantal korte relaties maar woonde nog nooit met iemand samen. «Je leeft zo erg naar dat moment toe, er is nog zoveel onwetendheid en zoveel vragen en prikkels… Het is niet te beschrijven hoe ik me voel. Er zijn weinig momenten in mijn leven die dit gevoel van zenuwachtigheid kunnen evenaren. Ik reis super graag en hoop dat ik niet alleen mijn partner zal kunnen ontdekken, maar samen ook de wereld.»

JIRI PUNT

– 35 jaar, Malle (Antwerpen)

– inspecteur bij de Federale Wegpolitie

– profiel: zacht, charmant, avontuurlijk, betrouwbaar

Zijn stoere en harde job staat in schril contrast met wie Jiri is. Hij is erg toegankelijk, zacht en aimabel en heeft een groot empathisch vermogen. Hij is een gevoelsmens die altijd het goede in anderen ziet en steeds klaar staat voor vrienden en familie. Hij woont nu alleen in zijn zelf verbouwd huis op het platteland in Malle waar hij geniet van natuurwandelingen en uitstapjes. Jiri reist graag en trekt er dan met de rugzak op uit om zich te laten verrassen door het moment. Hij is anderhalf jaar single na een relatie van 17 jaar. «Ik werk graag, maar leef nog liever en ik ga genieten van de momenten die er nu zijn en niet te hard vooruit lopen. Gezien mijn vorige lange relatie heb ik niet veel date ervaring en ik leg mijn lot dan ook graag in de handen van de experten. Want als ik me ergens voor inzet, is dat met volle overtuiging.»

JOREN DUMONT

– 36 jaar, Lennik (Vlaams-Brabant)

– Field Sales Manager

– profiel: framilyman, levensgenieter, ambitieus, gevoelsmens

Joren is een vlotte en ambitieuze man. Hij is zot van zijn petekindjes Mona en Victoria en is een echte bourgondiër die geniet van lekker eten en wijn. In zijn mancave bewaart hij de goede flessen voor kostbare momenten met zijn beste vrienden. Joren woont in hartje Lennik in het huis van zijn grootouders dat hij volledig liet renoveren. Hij is graag onder de mensen en heel sociaal, maar hij heeft een klein hartje. Na een relatie van anderhalf jaar, is hij inmiddels 2,5 jaar single. «Ik heb al goed van het leven kunnen genieten en al wat carrière kunnen maken en ben nu klaar voor de volgende stap. Ik ben nooit de grootste dater geweest en ben totaal niet het type man die zomaar op iemand durft afstappen. Maar ik hoop dat ik met mijn partner het leven mag degusteren zoals een goede fles wijn… en die worden alleen maar beter met de jaren.»

Het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ is vanaf september te bekijken op VTM.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/dit-zijn-de-8-vrijgezellen-die-het-blind-getrouwd-avontuur-aangaan

Nieuwe prijzenschok voor elektriciteit- en aardgasfactuur: factuur stijgt met 1.000 euro

0

Wie in augustus op de commerciële markt een nieuw energiecontract moet sluiten, mag zich aan een ongeziene recordprijs verwachten. Voor elektriciteit gaat de geschatte gemiddelde jaarfactuur naar 2.154,58 euro, voor aardgas naar 3.791,10 euro. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG.

De reden van de nieuwe prijsschok is de stijgende kostprijs van aardgas op de groothandelsmarkten. Uit vrees voor tekorten deze winter is de prijs voor aardgas naar een absoluut record geschoten. Dat geldt ook voor de stroomprijzen in Europa. De Vlaamse consument wordt daardoor midscheeps getroffen, en dat is te merken aan de energiefactuur, die dus naar ongekende hoogtes stijgt.

Weer 500 euro erbij

In vergelijking met de cijfers van juli komt er een pak bij. De jaarfactuur voor elektriciteit stijgt met meer dan 521 euro in vergelijking met wie vorige maand een contract afsloot, voor aardgas stijgt de geschatte jaarfactuur met een ongeziene 1.048 euro, en dit op een maand tijd.

De stijging komt er na enkele maanden van dalingen en ondanks de btw-verlaging voor elektriciteit en aardgas. De cijfers houden enkel rekening met wie zich in augustus op de commerciële markt moet begeven. Het gaat om de geschatte jaarprijs van augustus 2022 tot en met juli 2023. Wie een sociaal tarief heeft, betaalt bijvoorbeeld veel minder.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/nieuwe-prijzenschok-voor-elektriciteit-en-aardgasfactuur-factuur-stijgt-met-1000-euro

Bekende Nederlandse vrouwen poseren halfnaakt voor cover, maar er is kritiek: “Kon er niet één hangtiet tussen?” (foto’s)

0

Voor hun september-editie pakt magazine LINDA uit met een straffe cover. Maar niet iedereen is onder de indruk, zo blijkt.

Op die cover poseren Fockeline Ouwerkerk, Geraldine Kemper, Romy Monteiro, Lauren Verster, Joy Delima, Dilan Yurdakul, Gaby Blaaser, Fajah Lourens en Marian Mudder halfnaakt. ’t Is dan ook een editie die in het teken staat van “borsten, tieten, genotsheuvels, tetten, jetsers”, lezen we op de Instagram-pagina van LINDA als beschrijving bij onderstaand coverbeeld. “We leven, anno 2022, namelijk in een wereld waar de vrijheid over onze bloedeigen, blote borsten plaats heeft gemaakt voor preutsheid. Zo krijgen vrouwen die in het openbaar borstvoeding geven onaardig commentaar. Vraag je bij een te diep decolleté al snel om ongewenste avances. En misschien nog wel het meest absurde: een platform als Instagram censureert vrouwen die hun borsten én tepels tonen. Dat terwijl mannen juist in volle glorie hun blote lijf mogen laten zien. Zo plaatste Tommy Lee vorige week een foto van zijn jongeheer op Instagram en kwam daar maar liefst vijf uur mee weg”, gaat het verder.

“Tijd voor verandering, vinden wij. Dus vieren we de tiet, want TITS R US. Voor dit nummer schitteren 9 vrouwelijke BN’ers op de cover én in het nummer met ontbloot bovenlijf. Om op de barricaden te gaan staan voor de preutsheid over blote borsten. Want wij vinden dat wij vooral zelf mogen bepalen wat wij laten zien – op social media én in real life”, gaat het verder. Er komen heel wat positieve reacties binnen over die boodschap (én de coverfoto), maar anderen hebben dan weer juist kritiek op het plaatje.

“Kon er niet één hangtiet tussen?”

“Ik vind dit ontzettend tof, don’t get me wrong. Maar ik mis de volle vrouw op de cover”, klinkt het. “Kon er niet even één hangtiet tussen?”, gaat het verder. “Ik mis een enorme diversiteit in lichamen op de voorpagina”, lezen we. “Prachtige slanke vrouwen, maar waar zijn de vrouwen die evengoed prachtig maar wat voller zijn? Zit er nou niemand in de redactie die zegt van ‘ho, eens even’?”, besluit een laatste lezeres nog. Tv-presentatrice Geraldine Kemper, die ook mee op de cover staat, biedt nu haar excuses aan. “Ik ben mij ervan bewust dat als je alle vrouwen wilt aanspreken, je er ook voor moet zorgen dat alle vrouwen zich in de cover kunnen vinden”, aldus Kemper. Over welke coverfoto het juist gaat, zie je dadelijk. Druk op het pijltje naar rechts om, letterlijk, het totaalplaatje te krijgen:

Foto: Pexels/cottonbro

WTF. Koffers met menselijke resten verkocht op veiling in Nieuw-Zeeland

0

De politie van Nieuw-Zeeland is een moordonderzoek begonnen nadat menselijke resten zijn gevonden in koffers die waren gekocht op een veiling in Auckland. Het kan om restanten van meerdere mensen gaan. De koffers waren door een nietsvermoedende familie na hun aankoop mee naar huis gekomen.

De nieuwe eigenaren van de koffers belden meteen de politie na de gruwelijke ontdekking. De politie gelooft niet dat de familie betrokken was bij de vermoedelijke moord. Ze concentreert zich op de identificatie van de restanten, wat meer duidelijkheid moet geven over wat er precies is gebeurd.

Bij de koffers ging het om oude inboedel, die werd geveild door de eigenaren van een opslagruimte.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wtf-koffers-met-menselijke-resten-verkocht-op-veiling-nieuw-zeeland

Luguber: deze achtbaan is ontworpen om je te doden (video)

0

Jij besterft het misschien ook van angst wanneer je in het rollercoasterwagentje op de eerste klim, net voor de steile val de diepte in, naar de begane grond tuurt. Gelukkig blijkt die doodsangst na een dol ritje vol kriebels in de buik steeds nergens voor nodig. Maar in deze achtbaan zet je je maar beter wél schrap voor de komst van Pietje de Dood: hij is speciaal ontworpen om iemand op een ‘menselijke’ manier te doden.

Voor alle duidelijkheid: de achtbaan bestaat niet echt, maar is slechts een idee van voormalige pretparkwerknemer Julijonas Urbonas. Hij bedacht de rollercoaster in 2010, toen hij doctoreerde aan het Royal College of Arts. «De inzittende wordt onderworpen aan een reeks intensieve bewegingselementen die verschillende unieke ervaringen veroorzaken: van euforie tot spanning, en van tunnelvisie tot bewustzijnsverlies en uiteindelijk de dood», schreef hij destijds op zijn blog.

En nu in mensentaal: hoe zou de hypothetische ‘achtbaan van de euthanasie’ ervoor zorgen dat je op een ‘menselijke’ manier sterft? Het geheim is een reeks loops en de G-krachten die die veroorzaken. De G-krachten duwen je bloed weg van je hersenen, waardoor je eerst bewusteloos wordt. Naarmate je karretje door steeds meer loops wordt gestuwd, zullen je hersenen uiteindelijk afsterven door zuurstoftekort.


Of hoe Urbonas het uitlegt: «De middelpuntvliedende kracht drijft het wagentje omhoog, en je zit letterlijk vastgepind op je zitje. Je billen worden zo hard tegen de stoel gedrukt dat je hele lichaam bijna geïmmobiliseerd is. Ademen vereist meer inspanning, omdat de ribben en de rest van de interne organen naar beneden worden getrokken, waardoor lucht uit de longen wordt geleegd.»

«Maar hoogstwaarschijnlijk ben je dan al bewusteloos, omdat deze kracht het bloed naar de onderste ledematen van het lichaam stuwt, waardoor zuurstoftekort in de hersenen ontstaat.» Zin in een ritje?

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/luguber-deze-achtbaan-ontworpen-om-je-te-doden-video

Buurman vraagt vrouw om te stoppen met workouts in de tuin: «Het klinkt te erotisch»

0

Burenconflicten: we hebben er allemaal wel eens last van. Een kersverse moeder uit Schotland kreeg echter wel een heel vreemde klacht van haar buurman. Die vroeg om niet meer te sporten in de tuin. Ze zou daarbij namelijk te veel «erotische geluiden» maken.

De Schotse vrouw deed haar verhaal op Mumsnet, een soort sociale media voor ouders. Ze schrijft dat ze net een gezonde ochtendroutine had gevonden: terwijl de baby sliep en haar echtgenoot aan het werk was, deed zij een workout in de tuin. Maar op een dag belde de buurman plots aan. Of ze haar fitnessoefeningen ook binnenshuis kon doen, vroeg hij, want zij «probeerden in hun tuin te ontspannen en naar hun vissen te kijken.»

De echtgenoot van de vrouw kwam tussen, en zei dat ze heus niet zoveel lawaai maakte. «Wat zullen jullie dan zeggen wanneer onze dochter opgroeit en in de tuin begint te spelen?» «Dat is anders», antwoordde de buurman, waarop hij vervolgens suggereerde dat het gehijg van de vrouw «een beetje te erotisch klonk». Hij gaf haar nog mee dat ze misschien beter lid kon worden van een fitness.

«Ik ben Monica uit ‘Friends’ niet»

«Ik word hier echt pissig van», schreef de vrouw op Mumsnet. «We hebben bewakingscamera’s aan ons huis hangen, dus ik heb eens gecheckt hoe luid ik ben als ik sport. Eerlijk gezegd was er bijna geen lawaai, gewoon wat zwaar geadem, maar dat kon de microfoon van de camera amper registreren.» «Het is niet dat ik klink als Monica uit ‘Friends’ wanneer ze een massage krijgt», voegde ze nog toe.

Op Mumsnet kreeg ze alvast veel steun van andere ouders. «Jullie buren doen belachelijk», schrijft iemand. «Ze klagen gewoon over het feit dat jij 20 minuten ademt in je tuin.»


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/buurman-vraagt-vrouw-om-te-stoppen-met-workouts-de-tuin-het-klinkt-te-erotisch

Eerste hond besmet met apenpokkenvirus door baasjes in Frankrijk

0

In Parijs is voor zover bekend een eerste geval van apenpokken vastgesteld bij een hond. Uit onderzoek blijkt dat het dier met het virus besmet is door zijn baasjes. Dat schrijft het medische vakblad The Lancet.

Het gaat om een vierjarig Italiaans windhondje dat bij zijn baasjes in bed slaapt. De eigenaren in kwestie zijn twee samenwonende mannen. Het apenpokkenvirus kan behalve door huid-op-huidcontact ook door het delen van kleding of lakens worden overgedragen.

Eekhoorns en konijnen

Het was al langer bekend dat ook honden besmet kunnen worden met het apenpokkenvirus, net als eekhoorns, egels, chinchilla’s en mogelijk konijnen. Besmetting onder huisdieren onderling is niet waarschijnlijk, schrijven de onderzoekers in The Lancet.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/eerste-hond-besmet-met-apenpokkenvirus-door-baasjes-frankrijk