Het Anker geeft Dentergems Wit nieuw leven

De Mechelse brouwerij Het Anker neemt het Dentergems Wit over van de beursgenoteerde brouwer Duvel Moortgat. Die zag er geen toekomst meer voor. Duvel kreeg het witbier in handen na de overname van het failliete Liefmans.

Dentergems Wit werd in de jaren tachtig door de toenmalige brouwerij Riva op de markt gebracht. Toen was er volop een herleving van de witbieren bezig onder impuls van Hoegaarden.

De jongste jaren gleed het verbruik van witbieren weer af in ons land. In de VS daarentegen is er nog altijd een groei. En dat laatste blijkt nu de redding voor het Dentergems Wit.

Het Anker wil het Dentergems opnieuw gaan brouwen op vraag van de voormalige Amerikaanse importeur. Tien jaar terug werd maar liefst 3.000 hectoliter Dentergems Wit naar de VS geëxporteerd.

Voorlopig zal Dentergems Wit enkel op de Amerikaanse markt beschikbaar zijn. De eerste veertigvoet-container met vaten en flessen vertrok trouwens begin deze week.

Het Anker is een familiale brouwerij, voornamelijk gekend voor haar Gouden Carolus-bieren. In 2010 was de brouwerij goed voor een productie van 16.000 hl, mede dankzij de succesvolle lancering van de degustatiebieren Lucifer en Maneblusser.

JVG


Bekijk ook