HomeNieuwsEntertainment‘The Square’ triomfeert op European Film Awards

‘The Square’ triomfeert op European Film Awards

Zaterdag heeft de 30ste editie van de European Film Awards plaatsgevonden in Berlijn. De Zweedse film ‘The Square’ sleepte zes prijzen in de wacht. 

‘The Square’ van regisseur Ruben Ostlund ontving prijzen voor Beste Europese film, Beste Regisseur, Beste Scenarioschrijver, Beste Acteur, Beste Komedie en Beste Europese Decorbouwer. De langspeelfilm won eerder ook de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes.

Het beeldje voor Beste Actrice ging naar de Hongaarse Alexandra Borbély voor haar rol in ‘On Body and Soul’ van Ildikó Enyedi. De Franse Oscarinzending ‘120 battements par minute’ van Robin Campillo ontving de prijs voor Beste Montage.

Belgische nominaties

De Belgische producties ‘King of the Belgians’ van Peter Brosens en Jessica Woodworth en ‘Vincent’ van Christophe van Rompaey waren genomineerd voor Beste Komedie. Ze moesten echter de duimen leggen voor ‘The Square’.

Daarnaast was België vertegenwoordigd voor Beste Animatiefilm met ‘Zombillenium’ van Alexis Ducord en Arthur de Pinsook. Ook voor deze film bleef het bij een nominatie. De winnaar in deze categorie was ‘Loving Vincent’ van de Poolse Dorota Kobiela en de Brit Hugh Welchman.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels