HomeNieuwsEntertainmentHollywood richt commissie op in strijd tegen seksueel misbruik

Hollywood richt commissie op in strijd tegen seksueel misbruik

Filmstudio’s en televisiezenders hebben een commissie opgericht die in strijd gaat tegen seksueel misbruik in de entertainmentindustrie in de Verenigde Staten. Heel wat topfiguren uit Hollywood ondersteunen het initiatief. 

De opdracht is om “komaf te maken met de wijdverspreide cultuur van aanrandingen en machtsmisbruik”, klinkt het in mediaberichten. De commissie wil ervoor zorgen dat veiligere, rechtvaardigere en meer gelijkgerechtigde jobs geschapen worden, in het bijzonder voor vrouwen en minderheidsgroepen.

Steun van Netflix en Disney

De voorzitter van de commissie is juriste Anita Hill, die al 26 jaar geleden het thema onder de aandacht bracht. In 1991 beschuldigde ze rechter Clarence Thomas van het Federaal Hooggerechtshof van seksuele intimidatie.

De New York Times schrijft dat het idee onder anderen komt van Kathleen Kennedy, hoofd van Lucasfilm, Maria Eitel, covoorzitter van de Nike Stichting, en advocate Nina Shaw. Disney-baas Bob Iger, Paramount-voorzitter Jim Gianopulos en Netflix-manager Ted Sarandos ondersteunen de commissie.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels