HomeNieuwsEntertainmentPamela Anderson roept Vlaamse minister op tot actie

Pamela Anderson roept Vlaamse minister op tot actie

De Amerikaanse actrice Pamela Anderson heeft een brief geschreven aan de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Daarin vraagt ze hem wanneer hij zal voorstellen om de kweek van pelsdieren voor bontproductie in Vlaanderen te verbieden.

Ben Weyts liet meermaals weten dat hij nog voor het einde van het jaar een voorstel zou doen. “Ik was nochtans zeer opgetogen dat mijn vrienden van PETA en GAIA mij lieten weten dat u een lans brak voor een verbod op de pelsdierhouderij in Vlaanderen”, schrijft de actrice in een brief. “Maar het is nu al december en er is nog altijd geen wet.”

Wallonië geeft het voorbeeld

“Elke dag dat een de wetgeving wordt uitgesteld, is een dag vol ellende voor meer dan 200.000 nertsen in de Vlaamse kwekerijen”, voegt de bezorgde actrice eraan toe. Ze wil dat de Vlaamse minister zo snel mogelijk werk maakt van een wettelijk verbod en zo het voorbeeld volgt van onder andere Oostenrijk, Kroatië, Nederland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en ook het Brussels Gewest en Wallonië.

“Voorstel ligt klaar”

“Wie kan Pamela iets weigeren? Er ligt zoals beloofd een voorstel bij de Vlaamse regering. Daar wordt nu over gediscussieerd”, reageerde minister Weyts bij VTM NIEUWS. “De doelstelling is duidelijk: dieren slachten alleen voor hun pels is niet meer van deze tijd, dat moeten we dus stopzetten.”

In Vlaanderen zijn volgens GAIA nog 17 kwekerijen actief. Daar worden zo’n 160.000 pelsdieren opgesloten voor hun vacht.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels