HomeNieuwsEntertainmentAnn Van Elsen openhartig op Instagram: "Elke dag ga ik als mama...

Ann Van Elsen openhartig op Instagram: “Elke dag ga ik als mama in de fout” (foto)

Op Instagram vertelt Van Elsen over de moeilijkheden van het moederschap.

Ann waarschuwt meteen: “Opgelet: niet voor mensen allergisch aan veel tekst onder een foto op Instagram.” Dan gaat ze verder: “Ik ploeter meer dan dat het bolt. I feel you @dina_tersago”, waarmee ze verwijst naar dit openhartig moment van Dina.

“Ik denk niet dat er genoeg uren bestaan om mijn slaaptekort in te halen en ze (haar kinderen, red.) kunnen verdorie heel ondankbaar zijn. Luisteren staat niet in hun woordenboek en ik val dagelijks meer in herhaling dan ‘F.C. De Kampioenen'”, aldus Ann.

Fouten maken

Kinderen opvoeden is uiteraard een leerproces. En daar horen nu eenmaal ‘fouten’ bij. Dat weet ook Ann Van Elsen. “Elke dag ga ik als mama in de fout en denk ik: ‘dit mag ik niet meer doen’. Ik hoor mezelf bezig tegen de kinderen en denk bij mezelf: ‘shit, ik klink als die ouder die ik nooit zou worden…'”

“Maar ook ik leer bij en geef mezelf wat meer krediet. Ik leer onze kindjes dat het bij ons geen ‘perfect life’ is. En zij leren mij wat onvoorwaardelijke liefde is. De zuiverste vorm die er bestaat. Ik zie jullie letterlijk doodgraag. Ik zou zo mijn eigen hart geven om dat van jullie te redden: een no-brainer!”

Nadien laat Ann nog weten dat ze haar kindjes heel graag ziet. En het slaaptekort? Dat neemt ze er met veel liefde bij: “Ik zit al drie weken aan de voorlaatste aflevering van seizoen 2 van ‘La Casa de Papel’. En elke keer weer op ’t zelfde moment vallen de plaffeturen toe. Maar weten jullie wat? Ik zou niet anders willen. Ons dagelijkse leventje samen is mijn grootste rijkdom.”

‘Omkoping’

Uiteraard moet er ook nog wat tijd voor persoonlijke ontspanning zijn. Ook daar heeft Ann een oplossing voor: “Ja, ik gebruik soms (eigenlijk best vaak) snoep en de iPad om hen om te kopen of om eventjes op mijn gemak te kunnen zijn. Er wordt ons zoveel gezegd en getoond wat allemaal slecht is voor onze kinderen… Op den duur voel ik me elke minuut wel ergens schuldig over als mama, maar 1 ding weet ik zeker: LIEFDE is er in OVERVLOED, en dat maakt vele van mijn foutjes goed.”

https://www.instagram.com/p/Bw9vICjh-il/

Foto: Instagram

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels