HomeNieuwsBizarVermiste kat keert na 13 jaar terug naar haar baasje

Vermiste kat keert na 13 jaar terug naar haar baasje

Janet Adamowicz, een vrouw uit het Britse Harrogate, is opnieuw herenigd met haar kat Boo. Dat is opvallend, want het dier verdween spoorloos dertien jaar geleden. De nu stokoude viervoeter dook enkele dagen geleden op in Pocklington, op zo’n 60 kilometer van haar vroegere thuis.

Katten hebben volgens het bekende spreekwoord zeven levens en die kunnen voor kleine mirakels zorgen. Dat blijkt nog maar eens uit het verhaal van Boo, een kat die 13 jaar lang verdwenen was om dan daarna plots weer uit te duiken. De poes was op vierjarige leeftijd vermist opgegeven in het Britse Harrogate en werd opnieuw opgevangen in Pocklington, op zo’n 60 kilometer afstand.

“Ze herkende me nog”

Haar baasje Janet Adamowicz kon haar oren niet geloven toen ze het telefoontje van het dierenopvangcentrum kreeg. Dertien jaar geleden was ze er het hart van in toen Boo wegliep. Ze hing posters op en ging in op elke tip, maar de kat gaf geen teken van leven. De vrouw had dan ook al lang de hoop opgegeven en twee andere katten in huis gehaald, maar nu Boo weer thuis is, kan haar geluk niet op.

“De mensen bij het opvangcentrum konden blijkbaar zien dat de kat me nog herkenden”, vertelt ze aan SWNS. “Ze is ondertussen een oud vrouwtje geworden, maar voor de rest is fysiek volledig in orde. Ik heb geen idee waar ze al die tijd gezeten. Misschien hebben andere mensen haar een tijd eten gegeven.”

Het bericht Vermiste kat keert na 13 jaar terug naar haar baasje verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels