HomeNieuwsBizarFinse supermarkt houdt slaapfeestje voor oververhitte klanten

Finse supermarkt houdt slaapfeestje voor oververhitte klanten

Een supermarkt in de Finse hoofdstad Helsinki heeft honderd klanten uitgenodigd om in de winkel de nacht door te brengen. Ook het Scandinavische land kreunt de laatste weken onder de hoge temperaturen. Binnen in de winkel was het dankzij de airco lekker fris.

Honderd klanten van een supermarkt in Helsinki hebben van woensdag op donderdag als een roos geslapen. Ze mochten de nacht doorbrengen in de winkel, die door de airco heel anders aanvoelde dat de hitte buiten. Ook in Finland is het dezer dagen heel warm en de meeste inwoners van de stad hebben geen airconditioning op hun appartement.

Het idee kwam van Marika Lindfors, de uitbaatster van de supermarkt. Zij hoorden twee klanten praten over hoe ze niets liever wilden dan in de frisse winkel de nacht door te brengen. Daarop gooiden ze de deuren open voor honderd klanten die zelf een slaapzak en een matje mochten meenemen, meldt BBC.

Bij de bron van snacks en bier

Vooraf had de uitbaatster het idee afgetoetst met het Finse agentschap voor Voedselveiligheid. Dat zag geen probleem, aangezien het eten er volgens de voorschriften opgeslagen was en er sanitaire voorzieningen aanwezig waren. Tot 21 uur konden de aanwezigen snacks en bier kopen. Een van de gelukkige slapers omschreef het nachtje uit als “op kamp gaan”.

Het idee om een winkel open te stellen om zo de verzengende hitte te bekampen is niet nieuw. In België werd enkele weken geleden een evenement in Colruyt georganiseerd voor mensen die graag hun koelcel zouden gebruiken om af te koelen, maar dat bleek niet zo populair te zijn. Uiteindelijk daagden er meer journalisten dan geïnteresseerde mensen op.

Het bericht Finse supermarkt houdt slaapfeestje voor oververhitte klanten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels