HomeNieuwsBizarTweede kind in rij heeft meeste kans om crimineel te worden

Tweede kind in rij heeft meeste kans om crimineel te worden

Onderzoekers hebben aangetoond dat het tweede kind in rij het meeste kans maakt om in de problemen te komen of in de criminaliteit te belanden. Als ouder kind verbaast je dat natuurlijk niet.

Joseph Doyle, een econoom aan MIT in de Verenigde Staten en zijn collega’s zijn het brein achter het onderzoek. Zij keken naar datasets van duizenden broers in Denemarken en Florida om erachter te komen of de volgorde van geboorte een effect heeft op eventuele delinquentie.

In aanraking met het gerecht

Ze ontdekten dat in families met twee of meer kinderen, de tweede jongen in rij 20 tot 40% meer kans heeft om berispt te worden op school en om in aanraking te komen met het gerecht dan hun oudere broer of zelfs oudere zussen.

Eerder onderzoek toonde ook al aan dat het eerste kind een hoger IQ neigt te hebben, meer geld verdient of academisch beter te presteert.

De oorzaak hiervan kan zijn dat een eerstgeborene meer aandacht krijgt dan een tweede kind. Verder kan het ook liggen aan een verschillend rolmodel voor beide kinderen. Volgens Doyle heeft het eerste kind zijn ouders als rolmodel, terwijl het tweede kind het moet stellen met een onvolwassen broer of zus.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels