HomeNieuwsBizarChocolade en wijn houden je jong

Chocolade en wijn houden je jong

Je chocolade- en wijnavond zou wel eens medisch verantwoord kunnen zijn. Een recente studie heeft aangetoond dat pure chocolade en rode wijn verjongend werken. 

Onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Brighton hebben ontdekt dat een chemische samenstelling die gevonden wordt in pure chocolade en rode wijn, oude cellen kan verjongen. Goed nieuws voor chocoladefanaten en wijnliefhebbers!

Cellen verjongen

De studie toont aan dat de chemische samenstelling oudere cellen jong doet lijken en zich jong doet gedragen. Dat zorgde er bijvoorbeeld voor dat ze zich opnieuw begonnen te delen. Onderzoekster Eva Latorre aan de universiteit van Exeter stond zelf versteld. “Wanneer ik sommige cellen zag verjongen, kon ik het niet geloven”, vertelt ze. “Het was magisch. Ik heb het experiment verschillende keren opnieuw gedaan en telkens verjongden ze.”

Ouderdomsziekten

De ontdekking is belangrijk voor het bestrijden van ouderdomsziekten. We worden namelijk vatbaarder voor ziekten omdat ons weefsel naarmate we ouder worden, oudere cellen ophoopt. Die werken en groeien vaak niet meer naar behoren, waardoor weefsels en organen kwetsbaarder zijn voor ziekten.

Er is nog wel één vraag die op onze lippen brandt. Zou onze chocolade- en wijnavond dan binnenkort terugbetaald kunnen worden?

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels