HomeNieuwsBizarVliegtuig stijgt niet op door 600 kilogram zwaar papierwerk aan boord

Vliegtuig stijgt niet op door 600 kilogram zwaar papierwerk aan boord

Een vlucht vanuit Washington D.C. naar Los Angeles is begin deze week met vertraging vertrokken omdat het te zwaar geladen was. Blijkbaar lag er 635 kilogram aan overheidsdocumenten in de bagageruimte. Die moesten eerst verwijderd worden voor het vliegtuig kon opstijgen.

Soms kan het lijken alsof je op je bureau een onoverwinnelijke stapel papieren hebt liggen. Maar stel jezelf dan gerust met de wetenschap dat een vliegtuig niet is kunnen opstijgen omdat er te veel overheidsdocumenten aan boord waren, 635 kilogram om exact te zijn. Dat is wat er begin deze week gebeurde met een vlucht van de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. naar Los Angeles.

Het nieuws raakte bekend nadat de piloot de passagiers op de hoogte had gebracht van de vertraging en de reden erachter. Dat leidde tot wat hilariteit bij een van de passagiers aan boord, Robert Hernandez, die het voorval op zijn Twitter-account zette.

Dunnere, warme lucht 

The Washington Post kwam het nieuws op het spoor en informeerde bij de luchtvaartmaatschappij American Airlines naar het voorval. De woordvoerder Matt Miller bevestigde dat een vlucht een vertraging had opgelopen van een halfuur, maar wou de oorzaak niet meedelen. Het is dus niet volledig zeker dat het geen grap van de piloot was, al is het wel algemeen geweten dat de luchtvaartmaatschappij een contract heeft met de U.S. Postal Service.

Wat Miller wel nog meedeelde, was dat alle vliegtuigen lichter geladen waren dan normaal. Omdat er na de hitte dagen stormweer werd verwacht, vlogen alle vliegtuigen met minder gewicht aan boord. Als het warm is, is de lucht namelijk dunner en moeten de vliegtuigen zich aanpassen. Tijdens een hittegolf vorig jaar in Arizona moesten daardoor nog tientallen vluchten vanuit Phoenix aan de grond blijven.

Het bericht Vliegtuig stijgt niet op door 600 kilogram zwaar papierwerk aan boord verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels