HomeNieuwsVideoWTF. Man filmt hoe hij graven van overleden schoolgenoten vernielt en post...

WTF. Man filmt hoe hij graven van overleden schoolgenoten vernielt en post video op Instagram (video)

De politie van de Amerikaanse stad Miami heeft een 26-jarige man gearresteerd die ervan wordt verdacht zichzelf te hebben gefilmd terwijl hij de grafsteen vernielde van twee ex-schoolgenoten. Zij werden op nieuwjaarsdag 2021 gedood door een dronken chauffeur. Dat melden lokale media.

De 26-jarige Brian Rodriguez wordt onder meer beschuldigd van grafschennis, met 2.745 dollar schade tot gevolg. Hij beschadigde de graven van boezemvrienden Andres Zacarias en Jenser Salazar, beiden 21 jaar, op de Caballero Rivero Woodlawn begraafplaats in Miami. Zacarias en Salazar zijn samen met twee anderen omgekomen toen een dronken en stonede 16-jarige bestuurder met meer dan 100 km/u tegen hun voertuig knalde op nieuwjaarsdag 2021.

Rodriguez is momenteel op vrije voeten na de betaling van een borgsom van 5.000 dollar, zo blijkt uit online rechtbankverslagen. Hij wordt op 15 september voorgeleid.

De rouwende families reageerden vorige week op de arrestatie van Rodriguez: «Er zijn geen woorden om het te beschrijven», vertelde de zus van Zacarias aan NBC Miami. «Hoe kan iemand zoiets doen met een grafsteen? Waarom?»

Vals Instagramaccount

Het eerste incident vond plaats op 21 maart 2023 toen de verdachte naar verluidt fotohouders en bloemstukken rond de begraafplaats vernielde en de grafsteen zwart spoot. De verdachte plaatste een video van zijn actie vervolgens op een vals Instagramaccount en tagde de zus van Zararias.

Op 15 juni 2023 ontving ze een tweede video van een onbekende afzender op Instagram – opnieuw een vals account. Ze rook onraad en trok naar de grafsteen van haar broer. Die bleek wit geschilderd.

Op beelden van het incident is te zien dat die dag om 4u16 een onbekende man met een telefoon en een fles spuitverf aan de slag was bij de grafsteen. Op andere camerabeelden is een witte vierdeurs Honda Civic te zien, die geparkeerd stond buiten de omheining. De video toont hoe de vandaal uit de auto stapt en over het hek rond het kerkhof springt.

De politie kon Rodriguez identificeerden als de verdachte toen onderzoekers de zus van Zararias confronteerde met de video. Hij bleek een voormalige schoolgenoot van haar broer en zijn beste vriend.


Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/wtf/wtf-man-filmt-hoe-hij-graven-van-overleden-schoolgenoten-vernielt-en-post-video-op-instagram-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels