HomeNieuwsVideoVrouwen krijgen waarschuwing om te stoppen met ‘vabbing’: “Je vocht is geen...

Vrouwen krijgen waarschuwing om te stoppen met ‘vabbing’: “Je vocht is geen parfum om partners aan te trekken!” (video)

Heb je al gehoord van ‘vabbing’? Het is de laatste trend op platformen als TikTok die bij menig persoon de wenkbrauwen doet fronsen. Niet zo verwonderlijk, want vabbing wil eigenlijk zeggen dat vrouwen hun vaginaal vocht gebruiken als parfum om eventuele partners aan te trekken.

We begrijpen het zelf ook niet zo goed waar het vandaan komt, maar dat is wel bij meer trends op sociale media. De term zou voor het eerst gebruikt zijn in een podcast uit 2019. Sommige vrouwen geloven dat vaginaal vocht dienst kan doen als feromoon die een soort van aantrekkingskracht moet uitoefenen op eventuele partners. In ieder geval is ‘vabbing’ niets om mee te lachen, zo zeggen dokters. Het is zelfs gevaarlijk.

Infecties

Dr. Paraskevi Dimitriadi, een gynaecoloog uit Londen, deelde bijvoorbeeld het nieuws dat er weinig tot geen bewijs is dat aantoont dat foromonen bij mensen op dezelfde manier werken als bij dieren. Daarbovenop waarschuwt hij ook voor infecties: “Als je vuile vingers gebruikt in je vagina om het vocht te verzamelen, dan kan je niet alleen de vaginawand infecteren, maar verspreid je de bacteriën ook, waardoor je zelfs kan eindigen met een infectie op de bekkenbodem.” Een gewaarschuwd vrouw is er dus twee waard!

Foto: TikTok
@_simphiwe96 #phiwe96 ♬ 23 (J's On My Feet) – Mike WiLL x Miley Cyrus x Wiz Khalifa x Juicy J – gr4veyardg1rl

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels