HomeNieuwsVideoVrouw (23) openhartig over haar zeldzame aandoening: "Mijn ene borst is een...

Vrouw (23) openhartig over haar zeldzame aandoening: “Mijn ene borst is een D-cup, de andere een A” (video)

Het ‘Poland syndroom’ heeft niet echt iets met de inwoners van Polen te maken…

Da’s wat we na het bekijken van onderstaande video geleerd hebben. Daarin praat de 23-jarige Rebecca Butcher openhartig over de zeldzame aandoening die bij ongeveer 1 op 20.000 mensen (en dan vooral bij mannen, red.) voorkomt.

’t Gaat om een aangeboren aandoening van de borst, onderarmen en/of vingers. Bij Rebecca uit zich dat in de onderontwikkeling van haar linkerborst. En daar durft ze nu, na lange tijd en een lastige jeugd, openhartig over te praten.

“Mijn ene borst is een D-cup, de andere een A”

Zo steekt ze het merkbare verschil tussen haar beide borsten niet langer onder stoelen of banken. “Mijn ene borst is een D-cup, de andere een A”, laat ze weten. “Ik droeg vroeger bewust outfits die het verschil verborgen”, klinkt het.

“Dokters boden me zelfs een gratis borstvergroting aan. Maar toen ze maar bleven aandringen, heb ik uiteindelijk geweigerd. Dat deed ik omdat ik mezelf niet wou veranderen. Ik wil anderen tonen dat je ‘één borst’ kan hebben en toch gelukkig kan zijn”, aldus Rebecca.

“Toen ik de eerste keer foto’s deelde van mijn borsten, was ik bang dat mensen me zouden uitlachen. Maar dat gebeurde niet! Velen reageerden heel lief”, klinkt het. En haar vriendje? Die is er natuurlijk ook voor haar. Kijk maar:


Foto: Instagram – Bron: Truly / erfelijkheid.nl

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels