HomeNieuwsVideoNaakte drenkeling probeert aandacht te trekken: “Ik trok mijn broek uit en...

Naakte drenkeling probeert aandacht te trekken: “Ik trok mijn broek uit en zwaaide, misschien stopte daarom niemand” (video)

Maak kennis met David Simpson, een 64-jarige Australiër en niet vies van een zeiltochtje. Al pakte zijn laatste avontuur iets minder goed uit dan hij in eerste instantie hoopte.

Simpson ging varen op de Stille Oceaan, maar een krachtige golf zorgde ervoor dat hij van zijn zeilboot werd geslingerd. De kustwacht werd gealarmeerd nadat zijn schip aanmeerde. Meteen werd een zoektocht ingezet en 3 uur later vonden ze de onfortuinlijke Australiër zwaaiend en zich vastklampend aan een baken… in zijn blootje.

Baken


In een tv-interview vertelde Simpson zijn relaas: “Ik was bezorgd dat ik er niet meer ging zijn voor mijn familie.” Na een halve mijl gezwommen te hebben vond hij een baken. “Ik wachtte op de juiste golf om de ladder – die een meter hoger was – te kunnen vastgrijpen. En dan trok ik mijn broek uit en zwaaide ik ermee. Misschien stopte daarom niemand”, zo grapte hij nog. Uiteindelijk vonden de Australische reddingsdiensten hem veilig en wel terug.

Foto: Caloundra Volunteer Coast Guard – QF4/Facebook

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels