HomeNieuwsVideo10-jarig meisje is ontvoerder te slim af: “Een truc die iedereen eigenlijk...

10-jarig meisje is ontvoerder te slim af: “Een truc die iedereen eigenlijk moet weten” (video)

Een al iets ouder verhaal, maar daarom – en jammer genoeg – niet minder relevant is dat van een 10-jarig meisje uit de Verenigde Staten. Zij kreeg te maken met een man die een poging ondernam haar te ontvoeren, maar door een duidelijke afspraak met haar ouders, kon ze op een slimme manier ontkomen.

Het meisje werd aangesproken door een kerel die haar probeerde wijs te maken dat haar broer in een ongeluk was terechtgekomen en dat hij haar naar hem zou brengen. Ze moest gewoon “rustig meegaan en alles zou in orde komen”. Wat de man niet wist, is dat het meisje voorbereid was voor dergelijke situaties. Ze had namelijk een codewoord afgesproken met haar ouders.

Codewoord

“Wat is het codewoord”, vroeg ze hem. Waarop de man het antwoord niet wist en ze het meteen op een lopen zette. Op die manier kon ze ontsnappen en haar verhaal doen bij ouders en politie. Die laatste prees het meisje en gaf mee dat dit een truc is die eigenlijk elke ouder met zijn of haar kind zou moeten afspreken. Bij deze: voel je gerust aangesproken om een codewoord te bedenken met zoon- of dochterlief!

Foto: YouTube

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels