HomeNieuwsLifestyleZo vaak worden we verliefd in ons leven

Zo vaak worden we verliefd in ons leven

Weinig onderwerpen zijn zo persoonlijk als de liefde, al denken wetenschappers daar waarschijnlijk anders over. Volgens hen zijn er bepaalde wetmatigheden, waaronder het gegeven dat we gemiddeld drie keer in ons leven verliefd worden.

Voor alle duidelijkheid: de onderzoekers hebben het over langdurige relaties, niet over een vluchtige vakantieliefde of een dronken one night stand. Volgens hen vallen de drie verliefdheden bovendien samen met een bepaalde periode in je leven.

1. Je eerste Grote Liefde

De eerste keer dat we écht verliefd worden, leven we een tijdlang op een roze wolk. In al onze jeugdige naïviteit zijn we er heilig van overtuigd dat onze partner ‘de ware’ is. Naarmate we ouder worden, begint dat ideaalbeeld gaandeweg wat barstjes te vertonen. We beseffen vroeg of laat dat we ons vergist hebben en dat besef doet heel veel pijn. Wanneer je eerste grote liefde eindigt, voelt het alsof de wereld vergaat.

2. De Foute Liefde

Eenmaal de rouwperiode om je eerste Grote Liefde voorbij is, sta je open voor een nieuw amoureus verhaal. De kans is groot dat de volgende persoon waar je voor valt, eigenlijk niet zo goed bij je past. Je maakt jezelf wijs dat je hem of haar kan veranderen en de scherpe kantjes eraf kan vijlen. Wanneer blijkt dat dat ijdele hoop is, strandt ook de Foute Liefde. Ook deze breuk doet pijn, maar bijlange niet zoveel als je eerste breakup.

3. De Juiste Liefde

Na twee mislukte relaties ben je op een punt gekomen in je leven dat je weet wat je wil, en belangrijker nog: niet wil. Op latere leeftijd stel je je onrealistische verwachtingen bij en besef je dat de ideale partner niet bestaat. Wie wél bestaat, is de juiste partner. Je kan jezelf zijn en alles verloopt min of meer vanzelf. Jullie beseffen allebei dat deze relatie wel eens de juiste zou kunnen zijn.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels