HomeNieuwsLifestyleWil je groter zijn? Beenverlenging wordt populairder

Wil je groter zijn? Beenverlenging wordt populairder

Verdrietig omdat je nogal klein bent? Dan kan je een beenverlenging overwegen. Deze ingreep is risicovol en pijnlijk, maar wordt desondanks steeds vaker uitgevoerd, en dan vooral in Aziatische landen.

Kleine mensen hebben het niet altijd gemakkelijk. Niet alleen worden ze tot vervelens toe “schattig” genoemd, ook tijdens festivals kunnen ze nooit zien wat er zich afspeelt op het podium. De oplossing voor wie zich stoort aan z’n kleine gestalte? Je kan een beenverlenging laten uitvoeren.

Voor de eindeloze stelten moet je wel een prijs betalen. Volgens plastische chirurg Felicia Smits wordt je onderbeen eerst op twee niveaus doorgezaagd, waartussen dan schroeven worden geplaatst. Daarna moet de patiënt de schroefjes zelf aandraaien. “Deze techniek wordt al langer toegepast bij mensen met een aangeboren afwijking. Pas sinds kort duikt het ook op voor esthetische doeleinden, vooral dan in Aziatische landen”, vertelt ze aan RTL Nieuws.

Veel risico voor 12 centimeter

Dankzij de operatie kan je onderbeen met de operatie 8 centimeter groeien. Ook aan je bovenbeen kunnen plastische chirurgen sleutelen, waardoor je nog 4 centimeter kan winnen. Een simpel rekensommetje leert ons dat je in totaal dus 12 centimeter uitgerokken kan worden. Of dat de moeite waard is om zo veel pijn te ondergaan, laten we tussenmidden.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels