HomeNieuwsLifestyleWaarom je best mét sokken slaapt

Waarom je best mét sokken slaapt

Met sokken naar bed gaan, lijkt wel de ultieme flater. Toch hebben liefhebbers van slaapsokken niet volledig ongelijk. Ze doen er op verschillende vlakken hun voordeel mee.

Wie kousen draagt in bed, valt gemiddeld 15 minuten vroeger in slaap. Doordat de sokken je koude voeten opwarmen, zetten je bloedvaten uit. Dat kan je brein het signaal geven dat het bedtijd is.

Nadat de bloedvaten in je voeten en handen geopend zijn, wordt de warmte in je hele lichaam verdeeld en bereidt het zich automatisch voor om te gaan slapen. Tot die conclusie komt een studie die gepubliceerd is in het International Weekly Journal of Science.

Warm bad

Sokken dragen in bed heeft echter meer voordelen. Het zou helpen tegen opvliegers, droge voeten en het geeft je verrassend genoeg betere orgasmes. Traditionele Chinese geneeskunde beweert bovendien dat het de energie in je lichaam beter kan doen stromen.

Goed nieuws voor wie absoluut geen kousen wil dragen tussen de lakens. Volgens de Chinese leer kan het ook helpen om een warm bad te nemen.

Het bericht Waarom je best mét sokken slaapt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels