HomeNieuwsLifestyleWaaghals maakt plezierritje met zelfgemaakte onderzeeër

Waaghals maakt plezierritje met zelfgemaakte onderzeeër

Amerikaanse brandweermannen hebben een zelfgemaakte gele onderzeeër gevonden bij een brug in Californië. De duikboot werd vermoedelijk gestolen om er een plezierritje mee te maken. 

Ambtenaren ontdekten de duikboot nadat ze een melding hadden ontvangen. Men dacht eerst dat het om een neergehaald vliegtuig ging, maar in plaats daarvan vonden brandweerlieden een onbewoonde onderzeeër. Toen ze het luikje openden, sprongen er geen Beatles of Blue Meanies uit.

Vrijwilligersgroep

De eigenares van de onderzeeër, marinewetenschapster Shanee Stopnitzky, zegt dat het vaartuig wordt gebruikt door een vrijwilligersgroep die met duikboten werkt. “Waarschijnlijk heeft iemand de onderzeeër gestolen om er een plezierritje mee te maken”, vertelt ze aan een lokale nieuwsdienst.

Stopnitzky moet nu 2.000 dollar neertellen om het vaartuig uit het water te laten hijsen. “Ik ben vooral dankbaar dat diegene die de duikboot nam, niets is overkomen. Je hebt een bepaalde kennis nodig om met een onderzeeër te kunnen werken, anders breng je jezelf in gevaar”, aldus Stopnitzky.

Het bericht Waaghals maakt plezierritje met zelfgemaakte onderzeeër verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels