HomeNieuwsLifestyleVrouwen met veel make-up lijken minder geschikt voor leidinggevende functies

Vrouwen met veel make-up lijken minder geschikt voor leidinggevende functies

Een dagcrème, wat fond de teint, mascara, lippenstift en oogschaduw aanbrengen: voor veel vrouwen is het dagelijkse kost. Toch is het af en toe aangeraden om de make-upborstels links te laten liggen, want veel mensen vinden dat opgedirkte vrouwen niet bepaald leiderscapaciteiten uitstralen. 

Je zou denken dat enkel je prestaties en ambities belangrijke factoren zijn in je weg naar de top, maar ook het uiterlijk speelt een belangrijke rol. Dat hebben wetenschappers van de Schotse Abertay University nog maar eens bewezen.

Bewerkte foto’s

Voor het onderzoek hebben de bollebozen een reeks foto’s van vrouwen bewerkt. Elke vrouw werd twee keer afgebeeld: de ene keer puur natuur, de andere keer knap opgemaakt. Achteraf trommelden ze 168 mensen op die de foto’s moesten beoordelen.

De proefkonijnen oordeelden dat vrouwen met make-up minder autoriteit uitstralen en dat ze slechtere leiderscapaciteiten hadden dan de dames zonder maquillage. Hoe dit komt, weet hoofdonderzoeker en psycholoog Christoper Watkins niet exact. Hij vermoedt dat opgemaakte dames op de werkvloer misschien overkomen als nonchalanter en losbandiger, maar dat durft hij niet met meerderheid zeggen. De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Perception.

Het bericht Vrouwen met veel make-up lijken minder geschikt voor leidinggevende functies verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels