HomeNieuwsLifestyleVoornaam Alexa minder populair en Amazon is de schuldige

Voornaam Alexa minder populair en Amazon is de schuldige

Steeds minder meisjes in Amerika krijgen de voornaam Alexa. Die daling zou te maken hebben met de stemtechnologie van webwinkel Amazon. 

Leerkrachten hebben steeds minder Alexa’s in hun klas en daar zit de stemtechnologie van e-commercebedrijf Amazon voor iets tussen.  Alexa, de tegenhanger van Siri bij Apple, kwam in 2015 op de markt en sindsdien verloor de naam aan populariteit. Zo stond Alexa in 2015 in de top 1000 van de meest populaire Amerikaanse namen op nummer 32. In 2017 daalde de naam naar plek 65.

Stembesturing

Muziek afspelen, een smarthome controleren en het nieuws of weerbericht voorlezen, dat kan Alexa van Amazon allemaal enkel en alleen door stembesturing. Het is precies daarom dat heel wat ouders de naam Alexa van hun lijstje schrappen. Ze lopen namelijk steeds het risico dat ze in plaats van hun dochter te roepen, het apparaat activeren. Ook willen ouders hun kind niet vernoemen naar een toestel.

De naam Siri, de bekende stemtechnologie van Apple, was nooit echt populair in Amerika. Vorig jaar werden er maar twintig Siri’s geboren.

Het bericht Voornaam Alexa minder populair en Amazon is de schuldige verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels