HomeNieuwsLifestyleVlakbij op vakantie: dit zijn de mooiste eilanden van Europa

Vlakbij op vakantie: dit zijn de mooiste eilanden van Europa

Voor een vakantie met een hoog Instagram-gehalte hoef je niet per se de oceaan over te vliegen. In Europa zijn er genoeg eilanden met tropische allures die je spontaan alle stress, regen en andere Belgische ongemakken doen vergeten. Hoog tijd om die bucketlist aan te vullen.

Het lijstje is afkomstig van de website Travel + Leisure, die haar lezers vroeg om een lijstje met de tofste eilanden in Europa. Er werd daarbij niet enkel gelet op de aanwezige natuur, ook de activiteiten, de cultuur en de gastvrijheid van de locals werd in acht genomen.

1. Paros, Griekenland

Het is niet bepaald toevallig dat de Griekse eilanden de top vijf beheersen: er is veel te zien én zowat alles is ook nog eens ontzettend fotogeniek. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het lekkere eten. Paros is één van de twintig eilanden van de Cycladen. De grootste troeven? De natuur, het overaanbod aan toffe bars en de goedkope drank.

💦Majestic view 💦 💗 @best.europe.photos 💗 •photoby @secretagent_wesanderson #hvar #croatia #croatia🇭🇷

Une publication partagée par Europe 💫 (@best.europe.photos) le

 

2. De Orkney-eilanden in Schotland

Verknocht aan spectaculaire landschappen? Dan zijn de Orkney-eilanden wellicht een droombestemming voor jou. Naast verbluffende stranden vind je er ook toffe winkels, kunstgalerijen en charmante, kronkelende straatjes om meteen verliefd op te worden.

Beautiful cliff view. #vacation #orkney

Une publication partagée par Alan Griffin (@gryphonskull) le

3. Azoren, Portugal

Na amper vier uur vliegen sta je al op de betoverende Azoren, waar de natuur zonder meer indrukwekkend is. Je vindt er heuvels, kraters, vulkanen en kliffen bovenwater. Onderwater leven er maar liefst 25 soorten walvissen, dus met wat geluk spot je er zelf eentje.

4. Santorini, Griekenland

Als er één bestemming is die je ongetwijfeld al vaak voorbij hebt zien komen op Instagram, dan is het ongetwijfeld Santorini, een Grieks eiland dat verdacht veel weg heeft van een schilderij. Wie de drukte wil ontsnappen, kan gemakkelijk met een zeilboot een dagtocht maken naar de nabijgelegen vulkaan.

Unsplash / A. Vallat

5. Skye Schotland

De Schotse bergen hebben een onnavolgbare charme voor al wie houdt van lange wandelingen in de ongerepte natuur. Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook al de geheimzinnige kastelen, de rijke geschiedenis en de lokale whisky’s. Waar kunnen we dat ticket boeken?

Het bericht Vlakbij op vakantie: dit zijn de mooiste eilanden van Europa verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels