HomeNieuwsLifestyleZo ban je wespen van je terras

Zo ban je wespen van je terras

Wespen zijn de ongenode gasten op menig zomerterras. Maar hoe houd je die vervelende beesten op veilige afstand? Enkele tips.

1. Lok ze in de val

Er bestaat wel degelijk zoiets als een wespenval en het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. Je begint door een plastic fles van 1,5 liter in twee te snijden. Vervolgens plaats je het bovenste deel met de schenktuit naar beneden in het onderste deel van de fles. Daarna smeer je wat siroop, zoete drank of honing aan de binnenkant van de flessenhals, waardoor die transformeert tot een wespenmagneet. Let wel: zo’n val kan veel wespen ineens aantrekken, dus je plaatst het best niet té dicht bij het terras.

2. Ontwikkel een geurbom

Net als mensen, houden wespen niet van vieze geurtjes. Met een bakje azijn en wat kruidnagel houd je de vervelende beesten op een veilige afstand. Ook een citroen of sinaasappel doet het goed in combinatie met kruidnagel. Heb je geen kruidnagel in huis? Dan kan het ook helpen om wat gebrande koffie in een vuurvast schaaltje te leggen en dat vervolgens in brand te steken. Wespen houden immers niet van rook. Tot slot kan je ook wierrookstokjes branden, bij voorkeur met citronella.

3. Zet zoete drankjes niet op tafel

Suiker is niet alleen slecht voor de lijn, ook voor de sfeer aan tafel. Zoete drankjes, fruit en andere lekkernijen trekken immers wespen aan. Laat ze dus niet te lang op tafel staan.

Het bericht Zo ban je wespen van je terras verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels