HomeNieuwsLifestyleVergeet niet om ook deze plekjes in te smeren tegen de zon

Vergeet niet om ook deze plekjes in te smeren tegen de zon

We vergeten het vaak, maar je beschermen tegen de zon is levensbelangrijk. Letterlijk. Als je je niet vaak genoeg insmeert, neemt de kans op huidkanker namelijk sterk toe. Zorg er dus voor dat je je grondig insmeert als je naar buiten gaat. En vergeet ook zeker deze plekjes niet.

Hoofd, nek en oren

Heb je lang haar, dan is de kans groot dat je het niet nodig acht om deze plekjes in te smeren. Maar tijdens de zomer is de kans groot dat je je haar tijdens de dag toch in een knot of staart doet – alle extra verfrissing is welkom. Denk er dus ’s ochtends aan om ook je haarlijn, je nek en je oren in te smeren. Anders zou je weleens letterlijk rode oortjes kunnen krijgen en dat is allesbehalve fijn.

Voeten

Moet je je voeten echt insmeren? Ja. Tijdens het zonnen houd je immers zelden je schoenen aan en je voeten worden dus ook blootgesteld aan de zon. Smeer niet alleen de bovenkant in, maar ook je voetzolen, hielen, tenen en enkels. Rondlopen op roodverbrande voeten lijkt ons niet bepaald een lachertje.

Onder je zwemkleding

Of je nu rondloopt in zwemshort of bikini: vergeet niet om je ook onder je zwemkleding van een laagje zonnebrandcrème te voorzien. Tijdens de dag blijft die immers niet helemaal op z’n plaats en de kans is dan ook groot dat je verbrande randjes huid krijgt. Smeer je daarom best in voor je je zwemkleding aandoet: zo vermijd je dat je een stukje overslaat.

Lippen

Tijdens de winter merk je het waarschijnlijk wel: de huid van je lippen is extreem gevoelig. Dat betekent dat ook de zon er lelijk kan toeslaan. Het is geen goed idee om je normale lippenbalsem te gebruiken, want door de formule zal de zon alleen maar meer schade aanrichten. Koop in plaats daarvan een speciale lippenzalf met zonnebescherming.

Oogleden

Wanneer je je gezicht insmeert tegen de zon, houd je waarschijnlijk je ogen open om te zien wat je doet. Dat is niet zo’n goed idee, want zo sla je je oogleden over. Door de gevoelige huid kunnen die nochtans makkelijk verbranden en dat is geen pretje. Smeer dus gewoon zonnecrème over je hele gezicht, met je ogen dicht!

Het bericht Vergeet niet om ook deze plekjes in te smeren tegen de zon verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels