HomeNieuwsLifestyleDe populairste steden in Europa voor een last-minute citytrip

De populairste steden in Europa voor een last-minute citytrip

De langverwachte vakantie is eindelijk aangebroken. Tijd dus om een tripje te maken. Wil je niet te ver van huis, dan is een citytrip in Europa ideaal. Vervoersbedrijf Uber deed een onderzoek en keek daarbij naar welke steden de grootste toename in Belgische reizigers kenden. Deze bestemmingen zijn dus ideaal voor een last-minute citytrip.

1. Berlijn (Duitsland)

De Duitse hoofdstad is zowat de hemel voor hipsters. Begin je dag met een uitgebreide brunch in een van de koffietentjes en ontdek daarna de verschillende wijken. Het verschil tussen het vroegere Oost- en West-Berlijn is nog steeds te merken en de stad barst van de geschiedenis. Vergeet zeker niet om je uitgaanskleding mee te nemen, want de clubs in Berlijn zijn wereldwijd bekend (en berucht).

2. Madrid (Spanje)

Wil je genieten van de zon tijdens je vakantie, dan is Madrid de ideale bestemming. In de zomer is het hier soms ondraaglijk warm, maar tijdens de lente zijn de temperaturen aangenaam zacht. Struin van tapasbar naar tapasbar en geniet van de langzame Spaanse levensstijl. Onthaasten was zelden zo makkelijk. Plan eventueel ook een uitstapje naar een van de vele historische steden rond Madrid.

3. Kiev (Oekraïne)

Niet bepaald een voor de hand liggende bestemming. Maar reden te meer om een bezoekje te brengen aan Kiev, voor de stad helemaal overspoeld wordt door horden toeristen. Het is een van de oudste steden van Europa en ook de Oost-Europese sfeer is nog goed te voelen. Winkelen, eten of uitgaan: het kan allemaal.

4. Wenen (Oostenrijk)

Denk je aan Wenen, dan denk je veel kans ook meteen aan Sissi. Of opera. Of klassieke, maar pompeuze gebouwen. Wenen is ongetwijfeld een van de mooiste steden in Europa en je kan er naar hartenlust museumhoppen. Ideaal voor liefhebbers van klassieke muziek en architectuur.

5. München (Duitsland)

München is geen nobele onbekende voor bierliefhebbers. Jaarlijks worden in de Beierse stad immers de Oktoberfesten georganiseerd. Trek je dirdnl dus maar aan en maak je klaar voor een gezellige drinkpartij. Ook tijdens de rest van het jaar kan je in de stad terecht voor wat afleiding en een leuke citytrip.

Het bericht De populairste steden in Europa voor een last-minute citytrip verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels