HomeNieuwsLifestyleTrage stofwisseling? Dit zou wel eens de oorzaak kunnen zijn

Trage stofwisseling? Dit zou wel eens de oorzaak kunnen zijn

Je lichaam lijkt een beetje op een zeer ingewikkelde machine. Om alles vlotjes te laten verlopen, zijn er heel wat dingen die je ‘juist’ moet doen. Een gevarieerde voeding is essentieel voor een goede spijsvertering, maar zelfs dan kan je last hebben van een trage stofwisseling. En misschien ligt een zinktekort wel aan de basis van het probleem.

Onderzoekers aan de Technical University of Munich kwamen erachter dat veel mensen niet genoeg zink binnenkrijgen. Nochtans is dat mineraal essentieel voor een goede stofwisseling. Minder zink betekent een tragere spijsvertering en minder eetlust. Je eten blijft immers langer onverteerd en daardoor heb je het gevoel dat je al voldaan bent, terwijl dat niet noodzakelijk het geval is.

Zinktekort

We horen je al denken: minder honger is goed, want dan eet ik minder. Dat is echter niet de juiste ingesteldheid. Een tekort aan zink verhoogt immers de kans op ontstekingen en vermijdt de opname van eiwitten. Bovendien hebben je maag en darmen te lijden onder het onverteerde voedsel. Denk je dat je een zinktekort hebt, dan is het een goed idee om deze ingrediënten in je maaltijden te verwerken: spinazie, rood vlees, kaas, pompoenpitten…

Het bericht Trage stofwisseling? Dit zou wel eens de oorzaak kunnen zijn verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels