HomeNieuwsLifestyleVeilig Tinderen met deze safety tips

Veilig Tinderen met deze safety tips

Online daten is een vast onderdeel geworden van het single leven. Maar is afspreken met je Tinder match wel veilig? Enkele tips om met veilig gemoed op date te gaan. 

Research 

Op Tinder krijg je alleen de voornaam van je match te zien. Ga dus volledig in journalistenmodus en speur de dating-app naar gemeenschappelijk vrienden die iets meer over hem of haar kunnen vertellen. Vind je geen achternaam vraag dan op de man af wat meer gegevens. Het is tenslotte niet zo ongewoon om te willen weten met wie je op stap gaat.

Niet thuis afspreken 

De moeder der tips is waarschijnlijk: spreek de eerste keer niet bij je thuis af. Kies een publieke plaats waar veel mensen komen. Ook al komt de persoon over alsof hij Brad Pit himself is, je wil toch zeker weten wie je voor je hebt. Kies de eerste keer ook een plaats uit waar je al eens geweest bent. Dit zal ervoor zorgen dat je meer op je gemak voelt.

In geval van nood-persoon 

Hoe spannend daten ook is, zorg er altijd voor dat iemand weet waar je bent en wie je afspreekt. Of het nu je oma, moeder of beste vriendin is, zorg ervoor dat je toch minstens één persoon op stand-by hebt staan. Geef die persoon ook alle details van je date door (uur, plaats, datum). Valt de date echt enorm tegen en zit je met een weirdo opgescheept? Stuur dan een codewoord door zodat die persoon jouw kan bellen en je uit je benaderde situatie kan redden.

Beheers jezelf 

Een eerste date is nog geen huwelijksaanzoek en dat geldt in beide richtingen. Hoe leuk je date ook lijkt, voeg hem of haar nog niet direct toe op alle social media-kanalen en ga nog niet meteen je ouders voorstellen. Ook na twee of drie dates, kan het nog in vriendschap eindigen.

Het bericht Veilig Tinderen met deze safety tips verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels