HomeNieuwsLifestyleVeel rimpels? Leg je smartphone weg

Veel rimpels? Leg je smartphone weg

Het licht van je smartphone of laptop is slecht voor je huid. Dat heeft een Duits onderzoek uitgewezen. De toestellen zouden schadelijk zijn voor de antioxidanten in onze huid waardoor we sneller rimpels krijgen.

De studie verscheen in het tijdschrift Oxidative Medicine and Cellular Longevity. Daaruit blijkt dat het blauwe licht dat wordt uitgestraald door de schermen van elektronische apparaten zoals telefoons, tablets, tv’s en computers een schadelijk effect heeft op onze huid.

Zonlicht

Het probleem ligt bij antioxidanten, dat meldt de Australische nieuwssite Ten Daily. Dat zijn molecules die onze huidcellen beschermen tegen schade, ouderdomsverschijnselen en sommige chronische ziektes. Het blauwe licht dat onze geliefde smartphones uitstralen gaat die antioxidanten tegen. Onze huid is dan zijn bescherming kwijt en is daardoor kwetsbaarder voor andere schade. Met rimpels en een oudere huid als gevolg.

Beperkte mate

Het blauwe licht is het gevaarlijkst in het donker. Word je er enkel overdag in beperkte mate aan blootgesteld? Geen probleem. Volgens de onderzoekers kan de gloed dan zelfs enkele voordelen met zich meebrengen. Het zou je stemming verbeteren, je stress verminderen en je alerter maken.

Het bericht Veel rimpels? Leg je smartphone weg verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels