HomeNieuwsLifestyleStudie toont aan: “Vrouwen raken sneller verveeld in bed en bedriegen daarom...

Studie toont aan: “Vrouwen raken sneller verveeld in bed en bedriegen daarom hun partner”

Vrouwen worstelen het meest met monogamie omdat ze verlangen naar seksuele variatie. Dat zegt antropologe Wednesday Martin die zich onder meer bezighoudt met de mythes rond het vrouwelijke seksuele libido.

Veel mensen geloven dat mannen bedriegen omdat hun partners interesse verliezen in seks, maar volgens nieuw onderzoek zijn vrouw in langetermijnrelaties seksueel avontuurlijk én hebben ze affaires. Volgens de antropologische wetenschap zijn het vooral vrouwen die het moeilijk hebben met monogamie. Het zijn zij die wat variatie willen op seksueel vlak en sneller verveeld geraken in de slaapkamer volgens antropologe Wednesday Martin.

Ontrouw

De wetenschapster voert momenteel onderzoek uit naar ontrouw en interviewde daarom tientallen sociologen, seksresearchers en collega-antropologen. Conclusie? De seksuele drive bij vrouwen is nog steeds levend en wel. “Het onderzoek corrigeert onterechte veronderstellingen dat vrouwen een lager libido zouden hebben en dat ze van nature meer monogaam zijn. Vrouwen houden niet minder van seks dan mannen, maar ze verliezen wel hun interesse als ze seksueel steeds hetzelfde ervaren”, aldus Martin.

Foto: Unsplash

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels