HomeNieuwsLifestyleStudie laat er geen twijfel over bestaan: "Gepensioneerden hebben meer seks dan...

Studie laat er geen twijfel over bestaan: “Gepensioneerden hebben meer seks dan Gen Z”

Een nieuwe studie heeft onthuld dat oudere koppels officieel meer seks hebben dan jongere stelletjes. Een derde van de mensen die 65 jaar of ouder zijn hebben minstens één keer per dag seks. 40% van de Gen Z’ers zouden dan weer één keer per week vrijen.

De cijfers komen er na een enquête van het Britse WichBingo. De organisatie vroeg 1000 volwassenen in een relatie over hun leven tussen de lakens. Algemeen wordt aangenomen dat de frequentie en kwaliteit van ons seksleven daalt naarmate we ouder worden, maar niets is minder waar, zo blijkt. Een derde van de 65+’ers zouden dagelijks vrijen. 15% zou dat zelfs meerdere keren per dag doen.

Schril contrast

Een schril contrast ten opzichte van de 18- tot 24-jarigen, waar ‘slechts’ 19% dagelijks tussen de lakens kruipt met de partner. En het is nog erger gesteld met mensen tussen 45 en 54 jaar, want daar zou maar 3% van de koppels dagelijks seks hebben. Bijna 1 op de 10 koppels met een leeftijd tussen de 35 en 44 jaar oud gaven aan dat ze één keer seks hebben per zes maand.

Foto: Pexels

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels