HomeNieuwsLifestyleOpvallende stijging op Tinder van rijpere dames die op zoek zijn naar...

Opvallende stijging op Tinder van rijpere dames die op zoek zijn naar jonge mannen

Het begrip MILF of cougar zal je misschien niet onbekend in de oren klinken. De termen worden nu ook extra kracht bijgezet door het stijgende aantal aan rijpere dames die op datingplatformen als Tinder op zoek zijn naar jonge mannen.

Nieuwe statistieken geven aan dat het aantal vrouwen die in hun profiel de termen ‘jonge man’ gebruiken met maar liefst 70% gestegen is. Leefijd is dus echt maar een cijfer in 2022, want toyboys zijn weer in. Volgens Tinder, toch de populairste datingapp van de wereld, heeft bijna de helft van de vrouwen (zo’n 45%) op het platform een match met een jongere man de afgelopen maand.

Stijging

De stijging is gebaseerd op resultaten van mei 2021 en mei 2022. Laura Wilkinson-Rea, Senior Director van Comms UK Tinder, verklaarde: “We hebben enkele jaren van maatregelen gekend en deze zomer draait om vrijheid, onafhankelijkheid en fun voor singles die daten. Om iemand te vinden die dezelfde vibe deelt en waar de vonken van af springen zoeken onze leden duidelijk naar authenticiteit en raakvlakken. En leeftijd speelt daarbij minder en minder een rol.”

Foto: Pexels

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels