HomeNieuwsLifestyleSmartphonegebruik in de slaapkamer weegt op ons seksleven

Smartphonegebruik in de slaapkamer weegt op ons seksleven

Scrol jij voor het slapengaan nog even door je Instagram-feed? Geen goed idee. Daarmee vergooi je je kansen op een vrijpartij. Dat blijkt uit een onderzoek van Telecomprovider Ben.

Terwijl ouders zich ergeren aan de smartphones aan tafel, storen veel koppels zich aan het gsm-gebruik in bed. Voor jongeren onder de dertig jaar laat 2 op de 10 zich tijdens een vrijpartij afleiden door zijn smartphone. En voor bijna 70% van de respondenten gaat het telefoongebruik ten koste van het seksleven.

Afleiding

Daarom pleit seksuoloog Kaat bollen over een smartphone-ban in de slaapkamer. “Mensen zijn tegenwoordig meer met hun telefoon bezig dan met elkaar. Het voorspel begint al op het moment dat jullie samen naar bed gaan. Als je dan een smartphone bij de hand hebt, ben je met je gedachten elders. De kans is klein dat je dan zin hebt om te vrijen”, klinkt het op metronieuws.nl.

Speciaal condoom

Om paal en perk te stellen aan dat probleem introduceerde de Nederlandse telecomprovider Ben, die ook het onderzoek liet uitvoeren, het Ben-condoom. In tegenstelling tot een gewoon condoom is dit exemplaar niet bedoeld voor je vriend, maar voor je telefoon. Bedoeling is dat je het hoesje over je telefoon trekt, zodat je er minder naar kijkt.

Het bericht Smartphonegebruik in de slaapkamer weegt op ons seksleven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels