HomeNieuwsLifestyleDit zijn 5 eigenschappen die elke pendelaar heeft

Dit zijn 5 eigenschappen die elke pendelaar heeft

Pendelaars, het is een ras apart. Elke ochtend wurmen ze zich door weer en wind op dezelfde trein, en sporen ze richting werk of school. Niet iedereen houdt van pendelen met de trein, maar je leert er alleszins veel van bij. Deze eigenschappen heeft élke doorgewinterde pendelaar.

1. Planner

Elke pendelaar is een kei in plannen. Je weet als geen ander wanneer jouw trein stopt en op welk spoor, en je weet die kennis moeiteloos te combineren met de dienstregeling van jouw tram of bus. Je weet wanneer je een sprintje moet inzetten om je verbinding te halen, of wanneer het een hopeloze zaak is. De nmbs-app ken je als geen ander, en je weet op welke trein je moet springen om je volgende te halen.

2. Geduldig

Wachten is iets waar je als pendelaar vaak mee geconfronteerd wordt. Voor jou is het een ‘way of life’. Wachten op je trein, wachten aan de ticketautomaat of aan de balie, wachten op je verse koffie in het station… Jij doet het, en je windt je er niet langer in op. Je aanvaardt dat je af en toe even stilstaat in het leven, soms geniet je daar zelfs een beetje van.

3. Sociaal 

“Is dit de trein naar de luchthaven?”, jij hoort de vraag telkens weer. En je beantwoordt hem met een grote glimlach, en plakt er vaak nog een praatje achteraan. Je spreekt met onbekenden alsof het niets is. Die knappe persoon tegenover jou aanspreken met een weetje over het weer? Jij draait er je hand niet voor om.

4. Mensenkenner

Sommige pendelaars zijn misschien niet zo praatvaardig, maar mensenkennis hebben ze allemaal. Jij houdt van mensen spotten. Stiekem bedenk je het achtergrondverhaal van de olijke dame tegenover je. Of je luistert het gesprek af van een koppel dat zachtjes ruziet, terwijl je in je hoofd partij kiest voor één van de twee partners. Jij leest mensen hun gedachten nog voor ze op hun plaats zijn gaan zitten.

5. Slaapkop

Van zodra de trein zich in beweging zet, vallen je ogen al zachtjes dicht. Jij zet je strategisch aan de raamkant van de zitbank, en sluit je ogen terwijl je met je hoofd tegen de zijkant leunt. Want de trein is toch de ideale plek om wat slaap in te halen? En wat er ook gebeurt, éxact één minuut voor je halte word je hoe dan ook wakker. De trein is jouw ideale dutjesplek…

 

Het bericht Dit zijn 5 eigenschappen die elke pendelaar heeft verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels