HomeNieuwsLifestyle7-jarig model met beenprotheses inspireert haar volgers op Instagram

7-jarig model met beenprotheses inspireert haar volgers op Instagram

Op Instagram draait het vaak om perfecte foto’s en perfecte lichamen, maar gelukkig bestaan er ook uitzonderingen. Daisy-May Demetre is er zo eentje. Het 7-jarig kindmodel gaat door het leven met twee beenprotheses en laat zo zien dat je je niet moet laten beperken door je handicap.

Meteen na de geboorte werd Daisy-May gediagnosticeerd met fibulaire hemimelia, een ziekte waarbij een bepaalde bot in haar voet zich niet normaal ontwikkelt.

“Het was meteen duidelijk dat haar voeten niet echt normaal waren. De ene voet zag eruit als een bal, de andere was erg slap en onbruikbaar”, legt haar vader Alex uit aan Barcroft TV. Omdat het voor Daisy-May onmogelijk zou zijn om te wandelen met haar eigen benen, besloten de ouders om ze te amputeren tot onder de knie.

Twee protheses

Op dit moment heeft Daisy-May twee prothesesets: een set die zich perfect leent voor ‘snelle’ activiteiten zoals lopen en wandelen, een ander paar om gewoon in het dagdagelijkse leven te dragen. Dat doet ze met zo’n gemak en zo’n levenslust, dat Alex besloot om een Instagram-account te creëren voor zijn dochter. Op die manier kan ze anderen in een gelijkaardige situatie inspireren.

Catwalkmodel

Het duurde dan ook niet lang voordat Daisy-May een aantal volgers verzamelde. Daarop besloot haar familie om haar in te schrijven in bij het inclusieve modellenbureau Zebedee Management. Nu mag het kindmodel regematig catwalk shows lopen en heeft ze verschillende grote klanten. Zo mocht ze bijvoorbeeld al meewerken aan een campagne voor River Island.

“Ik vraag haar geregeld hoe zij haar handicap ervaart, maar gelukkig trekt ze zich er voorlopig weinig van aan. En dat is exact wat ik hoopte te bereiken met mijn opvoeding”, aldus Alex.

Het bericht 7-jarig model met beenprotheses inspireert haar volgers op Instagram verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels