HomeNieuwsLifestyleSlaapzakken met verluchting worden steeds populairder

Slaapzakken met verluchting worden steeds populairder

Slaapzakken lijken nu niet meteen de meest trendgevoelige items, maar een korte rondvraag door de Amerikaanse reisblog Backpacker.com bewijst het tegendeel. Het magazine peilde bij een aantal groothandelaars naar de trends voor volgend jaar. Klanten lopen vooral warm voor slaapzakken die ze beter kunnen verluchten, meldt de blog.

 

MEER VERLUCHTING

“Veel klanten wensen een veelzijdige slaapzak, een model dat ze zowel in de zomer als de winter kunnen gebruiken onder verschillende weersomstandigheden”, verklaart Sheridan Braun, inkoper bij de Amerikaanse groothandelaar Midwest Mountaineering. Zo bouwt NEMO, een kleinschalige fabrikant aan de Amerikaanse Oostkust, parallelle ritsen in de bovenkant van de slaapzak en aan de onderkant bij de tenen in. Op die manier is het kinderspel om snel wat hitte te laten ontsnappen.

 

MEER SYNTHETISCHE MATERIALEN

Donzen slaapzakken hebben nog altijd de reputatie dat ze licht en lekker warm zijn. Maar dat verandert snel, schrijft de blog. “Wanneer donzen slaapzakken in aanraking komen met vocht, worden ze snel klam en drogen ze traag”, getuigt een andere handelaar. Volgens het online magazine ontwikkelen fabrikanten steeds betere synthetische materialen die tegelijk vochtresistent en warm zijn. Uiteraard blijft het nog altijd noodzakelijk om je slaapzak regelmatig te verluchten, bij voorkeur elke ochtend.

 

MEER RUIMTE

Weinig modellen houden zo goed je lichaamswarmte vast als een mummieslaapzak. Tegelijk kunnen sommige mummiemodellen nogal snel een beklemmend gevoel geven. Meer en meer fabrikanten kiezen er daarom voor om de ruimte bij de tenen te vergroten en de slaapzak breder te maken ter hoogte van de schouders. Zo kan je je gemakkelijker omdraaien in je slaap.

 

Volgens het magazine vindt je deze trends nog niet noodzakelijk in de modellen die vandaag te koop zijn. Maar het zou niet lang mogen duren vooraleer meer fabrikanten ze toepassen, klinkt het.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels