HomeNieuwsLifestyleShoppende mannen bezorgen de modesector een recordjaar

Shoppende mannen bezorgen de modesector een recordjaar

De mode- en de schoenenbranche heeft in 2017 een recordjaar gedraaid. Gemiddeld verkochten modezaken zo’n 4,6% meer dan het jaar ervoor, terwijl schoenenwinkels hun omzet 7,8% zagen groeien. Met die cijfers was 2017 het beste jaar van het afgelopen decennium.

Nog opvallender dan de sterke groei in de damesmode, zijn de cijfers bij de herenmode. Daar steeg de omzet met 7,1%, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK en brancheorganisatie INretail.

“Vroeger shopten vrouwen vaker voor hun man”, verklaart modespecialist Edwin Belt van INretail aan Nina.be. “tegenwoordig doen veel mannen dat zelf. Ze besteden bovendien meer. Mannen, en dan vooral de generatie dertigers, winkelen net als vrouwen.” Alleen voor schoenen gaat die vlieger nog niet op. De verkoop van damesschoenen groeie dubbel zoveel als die van herenschoenen: 9% versus 4,7%.

Met dank aan de webwinkels

Vooral webwinkels plukken de vruchten van de gestegen kooplust bij mannen. De online verkoop is met bijna en kwart gestegen, terwijl de omzet van fysieke modewinkels gelijk bleef.

“Fysieke webwinkels en webwinkels kunnen niet meer zonder elkaar. Een deel van de winkelomzet is verschoven naar webshops en platformen als Zalando en Bol.com. Daarnaast trekken winkels klanten door zichzelf te promoten via sociale media”, verklaart Belt.

 

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels