HomeNieuwsLifestyleDe foodtrends voor 2018

De foodtrends voor 2018

Poké bowls, superfoods als boerenkool én de kiwibes: we zagen het vorig jaar allemaal passeren. Welke nieuwe foodtrends kunnen we nu verwachten? Uber Eats somt op wat 2018 voor de culinaire lekkerbekken in petto heeft.

De maaltijdleverdienst voorspelt dat Belgen basisingrediënten als komkommer, avocado en zalm zullen blijven omarmen in 2018. Tegelijk staan we ook meer open voor experimenten met endamame (sojaboontjes), kokos en tonijn. Vooral in sushirestaurants of in de Oosterse keuken worden deze ingrediënten veelvuldig gebruikt.

sushi
Foto R.V.

Daarnaast werd er ook gekeken naar de meest gezochte gerechten. Als je rekening houdt met de populariteit van bovenstaande ingrediënten, is het geen verrassing dat sushi de onbetwiste koning blijft in de fijnproeverwereld. Belgen liggen al jaren te watertanden bij dit Japanse gerecht, en daar komt in 2018 geen verandering in.

Van zwart tot alle kleuren van de regenboog

Op nummer twee staat soep. En neen, dan hebben we het niet over de verkwikkende bouillon van je grootmoeder, maar over volledige maaltijdsoepen. Het schoolvoorbeeld is Pho, een soepje uit Vietnam dat perfect dienst doet als comfortfood tijdens koude dagen.

Opvallend is dat recepten die goed scoren op Instagram ook het lijstje halen. Denk maar aan het populaire black-food of regenboog en ‘unicorn’-gerechten.

A post shared by Kristina Holman (@krisholman) on

“In 2017 zagen wij dat Belgen maaltijden op basis van planten en superfoods omarmden, met trendzetters zoals toast met avocado en poke bowls”, besluit Stéphane Ficaja, General Manager België. “Vegetarische en veganistische maaltijden zullen in 2018 nog populairder worden, met ingrediënten als komkommer, tofu, hummus en selder.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels