HomeNieuwsLifestyle‘Opvoedende tik’ is vanaf nu verboden in Schotland

‘Opvoedende tik’ is vanaf nu verboden in Schotland

Wie zijn kinderen in Schotland vanaf nu nog een ‘educatieve tik’ geeft, kan daarvoor gestraft worden. Schotland is daarmee de eerste regio in Groot-Brittannië waar het strafbaar wordt om kinderen te slaan. Wales volgt vermoedelijk in 2022 met een zelfde verbod. 

Kinderen hebben onder de nieuwe Schotse regels dezelfde bescherming als volwassenen. In de rest van Groot-Brittannië mogen kinderen wel nog een tik krijgen als het een “redelijke straf” is, staat in de Kinderwet van 2004. Wat redelijk is moet daarbij van geval tot geval worden bekeken. Het is geen vrijbrief voor mishandeling waaruit lichamelijk letsel voortvloeit.

Ouderwets

De Schotse minister van Kinderzaken Maree Todd is het daar volstrekt niet mee eens. “Deze ouderwetse verdediging heeft geen plaats in het moderne Schotland. Het is nooit redelijk een kind te slaan. Ik ben heel blij dat Schotland de eerste regio in Groot-Brittannië is waar wettelijk is vastgelegd dat kinderen, zonder uitzonderingen, dezelfde bescherming hebben tegen geweld als volwassenen.”

Het bericht ‘Opvoedende tik’ is vanaf nu verboden in Schotland verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels