Vind ons op

Zita

Lifestyle

Ook Cambodja stuurt plastic afval terug naar land van herkomst

Cambodja is van plan om 83 containers gevuld met plastic afval terug te sturen naar het land waar het vandaan komt. De importeur mag zich verwachten aan een fikse boete. Dat heeft het ministerie van Milieu laten weten nadat de containers ontdekt werden.

De containers bevinden zich in de haven van Sihanoukville, in het zuidwesten van het land. Ze zitten vol met afgedankt plastic materiaal. De autoriteiten zijn de oorsprong van het afval aan het onderzoeken, zodat het terug gestuurd kan worden naar het land of de landen waar het vandaan komt, laat de woordvoerder van het ministerie weten. “De autoriteiten zullen te weten komen vanwaar deze met afval gevulde containers vandaan komen. We zullen – zoals onze wetten het voorschrijven – het bedrijf dat dit afval heeft geïmporteerd, beboeten”, verklaart Neth Pheaktra. “Cambodja is geen stortplaats.”

Gevangenisstraf

Sinds 1999 is de invoer van huishoudelijk en gevaarlijk afval uit het buitenland verboden in het land. Wie dat toch doet, riskeert een boete of zelfs een gevangenisstraf. Het is wel altijd onduidelijk geweest of plastic ook onder dat besluit valt.

De aankondiging van het ministerie van Milieu komt nu er in Zuidoost-Aziatische landen steeds meer kritiek komt op de invoer van afval uit geïndustrialiseerde landen. Eerder deze maand liet Indonesië al weten dat meer dan 210 ton afval teruggestuurd zal worden naar Australië.

Het bericht Ook Cambodja stuurt plastic afval terug naar land van herkomst verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top