HomeNieuwsLifestyleVijf adembenemende getijdebaden voor op je bucketlist

Vijf adembenemende getijdebaden voor op je bucketlist

Getijdebaden zijn de ideale combinatie van natuur en plezier. In de zwembaden kan je genieten van een heerlijke plonspartij met zicht op zee, zonder je te moeten bekommeren om de gevaren van het wijde sop. De kans is bovendien groot dat je er minder toeristen en meer locals aantreft, wat altijd mooi meegenomen is.

Aan hotelzwembaden word je maar al te vaak geconfronteerd met het zogenaamde ‘handdoekje leggen’. Dat is niet alleen nogal kinderachtig, maar bovendien betekent dat dat je zelf ook vroeg uit de veren moet als je een plaatsje wil bemachtigen. En laten we eerlijk zijn: het uitzicht vanaf het hotelzwembad is vaak nogal teleurstellend. Hoewel de toestanden aan het strand wat eerlijker zijn, heb je niet altijd zin om je tussen duizenden andere toeristen te begeven.

Vakantieontmoetingen 

Getijdebaden zijn in dat geval de perfecte oplossing. Het uitzicht is vaak adembenemend, de temperatuur van het water is lekker verfrissend en het geheel levert ook nog eens mooie Instagramkiekjes op. Het is ook nog eens een ideale gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen, die je niet allemaal al bent tegengekomen op het vliegtuig vanuit België. Om je alvast wat inspiratie te geven, selecteerden wij zeven van de meest adembenemende getijdebaden ter wereld.

Piscine de Bon Secours, Saint-Malo (Frankrijk)

Zeven adembenemende getijdebaden voor op je bucket list
Foto C. Van Puymbroeck

Aan de voet van de stadsmuren rond Saint-Malo vind je het Piscine de Bon Secours. Dit getijdebad dateert van de jaren 30, toen het strandtoerisme steeds populairder werd. Twee keer per dag wordt het water van het zwembad hernieuwd, wat bij de inhuldiging in 1937 een ware nieuwigheid was. De locatie is ideaal om stad en strand met elkaar te combineren – vergeet niet om te genieten van een glaasje wijn in een van de vele strandbarretjes.

Bondi Icebergs Pool, Sydney (Australië)

Vijf adembenemende getijdebaden voor op je bucket list
Foto Bondi Icebergs Club

Ben je een tripje naar Australië aan het plannen? Dan is het zonder twijfel de moeite om eens te gaan zwemmen bij Bondi Icebergs Pool. Hier vind je maar liefst twee verschillende zwembaden: een voor volwassenen, een voor kinderen. De soms erg wilde Tasmaanse Zee levert vaak spectaculaire beelden op, wanneer de immens golven breken op het zwembad. Niet geschikt voor angsthazen!

Lava Pools, Porto Moniz (Madeira)

Piscinas Naturais do Porto Moniz
Foto Visit Madeira

Deze zwart basalten, natuurlijke zwembaden op Madeira zijn een klein natuurwonder. Je kan er bovendien niet alleen zwemmen, maar ook snorkelen en de rotsen vormen een leuk klauterparcours. Ben je op vakantie met je kinderen, dan is het een slim idee om de westelijke getijdebaden te bezoeken. Die werden omgevormd tot de Piscinas Naturais do Porto Moniz, waardoor er geen gevaarlijk puntige rotsen meer te vinden zijn. Bovendien kan je er genieten van strandstoelen en andere faciliteiten. Ben je meer van het avontuurlijke type, ga dan vooral naar de baden met zicht op het Ilheu Mole.

Buffels Bay, Cape Town (Zuid-Afrika)

Vijf adembenemende getijdebaden voor op je bucket list
Instagram / @lesleylilley

Zuid-Afrika is een land van veel gezichten. Omdat het omringd wordt door de oceaan, vind je er uiteraard ook heel wat idyllische stranden en getijdebaden. Een daarvan ligt aan Buffels Bay, gelegen in het Cape Point Nature Reserve. Je komt er relatief weinig andere toeristen tegen en deze plek is dan ook ideaal voor een gezellige picnic, al dan niet als pauze tijdens je fiets- of wandeltocht. Met wat geluk kan je er zelfs een struisvogel spotten!

Walpole Bay Tidal Pool, Margate (Verenigd Koninkrijk)

Zeven adembenemende getijdebaden voor op je bucket list
Instagram / @walpolebayswimmers

Zoek je het liever wat dichter bij huis? Dan is Margate in het noorden van het Verenigd Koninkrijk een goede optie. Naast een uitgestrekt zandstrand vind je hier ook een reusachtige getijdebad. Omdat het verschil tussen eb en vloed er zo hoog is, werden er in de jaren 30 twee getijdebaden gebouwd in Margate. Een uniek gegeven is bovendien dat het zwembad niet alleen door het zeewater wordt gevoed, maar ook door waterbronnen die ontspringen binnen de ommuring van het bad. Helaas is de kans op mooi weer in Engeland heel wat kleiner dan in andere van de vernoemde plaatsen, maar gelukkig biedt het stadje nog heel wat ander vertier. Wat dacht je van een partijtje minigolf?

Het bericht Vijf adembenemende getijdebaden voor op je bucketlist verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels