HomeNieuwsLifestyleOeps. Daarom laat je meer protjes tijdens de seks

Oeps. Daarom laat je meer protjes tijdens de seks

Een protje tijdens de seks, we hebben het allemaal weleens meegemaakt. Glamoureus is het niet bepaald en het is niet iets wat je doorgaans in een romantische film ziet, maar het is nu eenmaal de realiteit. De kans dat je een scheetje laat tijdens het vrijen is zelfs groter dan normaal, zo blijkt.

Natuurlijk is ieder menselijk lichaam anders en liggen de dingen anders bij vrouwen dan bij mannen. Maar, algemeen genomen, loop je meer risico tijdens de seks om een protje te laten dan tijdens andere fysieke activiteiten. En daar zijn een paar goede redenen voor.

Verschillende standjes

Bij vrouwen zit het zo dat penetratie kan leiden tot extra druk op de buik en aars. Het missionarisstandje legt dan weer veel druk op de maag, met alle gevolgen van dien. Uiteraard kan je eens een andere positie uitproberen in de hoop die druk te verlichten, maar wees gewaarschuwd, het kan veel tijd vergen om de ideale standjes te ontdekken. Van zodra er penetratie aan te pas komt, betekent dat nu eenmaal dat er druk ontstaat.

Als je als man diegene bent die de ander penetreert, is het risico op een scheetje betrekkelijk laag. Zijn de rollen daarentegen omgekeer, dan wordt er wederom druk gezet op de aars en kan er een protje ontsnappen. Sowieso is de kans op een scheet het grootst tijdens het orgasme – welk geslachtsdeel je ook hebt. Je lichaam gaat op dat moment namelijk ontspannen en je natuurlijke remmen worden dus even losgelaten.

Geen taboe

Op zich is er helemaal niets mis met een protje tijdens de seks – iedereen doet het weleens en het is niet meer dan menselijk. Probeer er met je partner dan ook chill mee om te gaan. Of je het nu negeert of tijdens het vrijen even ligt te giechelen, het belangrijkste is om geen oordeel te vellen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/oeps-daarom-laat-je-meer-protjes-tijdens-de-seks

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels