HomeNieuwsLifestyleDoor deze gewoontes krijg je sneller rimpels

Door deze gewoontes krijg je sneller rimpels

Iedereen krijgt vroeg of laat wel rimpels. Het hoort bij het ouder worden. Maar er zijn een aantal slechte gewoontes waardoor je sneller rimpels gaat krijgen. We sommen ze voor je op.

Je gezicht niet reinigen

Je gezicht reinigen is super belangrijk. Als je je huid niet proper maakt, dan blijven er resten make-up en vuil achter op je gelaat. Die doen je porïen verstoppen waardoor er onstekingen kunnen opduiken en het eiwit collageen aangetast wordt. Reinigen houdt je vel jong en je krijgt bijgevolg minder snel rimpels. Maak je huid schoon met micelair water en niet met reinigingsdoekjes, want dat is nadelig voor je velletje.

Geen zonnecrème gebruiken

De zon heeft een enorme invloed op je huid. Ongeveer 80 procent van de huidveroudering komt door schadelijke uv-stralen. Als je geen zonnebrand gebruikt, heb je dus meer kans dop vroegtijdige rimpels. Het zou eigenlijk een gewoonte moeten zijn om je elke dag, ook in de winter, in te smeren met zonnecrème. Neem eentje met een factor van minstens 30.

Roken en alcohol

In sigaretten zit nicotine. Die stof zorgt ervoor dat je bloedvaten vernauwen en doet de eiwitten collageen en elastine, die je huid soepel en stevig houden, afbreken. Daardoor krijg je rimpels rond je mond. Alcohol verstoort dan weer de vochtbalans in je lichaam. Ook wordt je vel minder soepel. Stoppen met roken en alcohol met mate drinken is de boodschap.

Onvoldoende slapen

Voldoende slaap zorgt voor een fitter gevoel en een gezonde huid. Mensen die langdurig slecht slapen hebben namelijk meer kans dat hun huid sneller veroudert. Leg die smartphone of andere stoorzenders minstens een uur voor je in bed kruipt, weg. Je gsm zorgt er onder andere voor dat je toch al gauw 40 minuten minder slaapt. Je slaapkamer moet echt enkel dienen om te slapen.

Suiker

Suiker kan je best zoveel mogelijk vermijden. De voedingstof maakt je huid minder stevig en je rimpels worden geaccentueerd. Groenten en fruit zijn wel goed voor je vel. Er zit vitamine A en C in wat belangrijk is voor de aanmaak van huidcellen en de elasticiteit van je huid. Haal dat fruit en die groenten dus maar in huis.

Fronsen

Je gezicht fronsen doet je al snel ouder lijken. Hoe meer rimpels je hebt, hoe meer je het gaat doen. Probeer het dus zo veel mogelijk te vermijden. Draag bijvoorbeeld in de zomer altijd een zonnebril. Daardoor gaat je gelaat ontspannen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/door-deze-gewoontes-krijg-je-sneller-rimpels

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels