HomeNieuwsLifestyleMet deze tips verlies je gewicht tijdens je slaap

Met deze tips verlies je gewicht tijdens je slaap

Afvallen terwijl je slaapt, het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch kan het. Er zijn aantal tips waardoor je je lichaam ’s nachts meer calorieën kan laten verbranden. We lijsten speciaal voor jou enkele op.

Drink een proteïneshake als slaapmutsje

Drink je altijd een glas water voor je gaat slapen? Vervang het dan voortaan door een proteïneshake. Onderzoek van de universiteit van San Francisco heeft uitgewezen dat mannen die voor het slapengaan een shake met daarin 30 gram proteïne dronken, ’s nachts een hoger energieverbruik in rust hadden dan mensen die dat niet deden. Bovendien helpt het je spieren sneller te herstellen en hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie je verbrandt.

Slaap zonder een streepje licht

Komt er ’s nachts veel licht binnen in je kamer, dan kan je best toch eens overwegen om gordijnen aan te schaffen. Als je namelijk volledig in het duister slaapt, dan produceert je lichaam meer melatonine. Dat hormoon regelt het ritme waarmee je inslaapt, maar vergemakkelijkt ook de productie van ‘bruin vet’. Dat is vet dat calorieën verbrandt.

Drink geen alchol na je avondeten

De meest actieve periode in je slaap is de REM-fase. Dan verbruikt het lichaam de meeste energie. Maar als je voor het slapengaan alcohol drinkt, zal die eerst opgebruikt worden. Pas als alle alcohol verdwenen is, begint je lichaam calorieën te vizeren. Je mag zeker nog wel een glaasje wijn drinken tijdens je avondeten, maar drie uur voor het slapengaan laat je de fles maar beter links staan.

Slaap naakt

Je leest het goed. Hoe minder kleren je draagt in bed, hoe meer calorieën je zal verbranden. Door naakt te gaan slapen, koelt je lichaam af. Dat activeert het bruine vet, dat is ie weer, dat graag calorieën verorbert.

Het bericht Met deze tips verlies je gewicht tijdens je slaap verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels