HomeNieuwsLifestyleWaarom de wetenschap zegt dat 15 uur het beste moment voor seks...

Waarom de wetenschap zegt dat 15 uur het beste moment voor seks is

Het beste moment om seks te hebben is 15 uur. In het midden van de namiddag dus. Dan zijn de libido’s van mannen en vrouwen het best op elkaar afgestemd, zegt een Amerikaanse experte op vlak van hormonen. Ook vroeg in de voormiddag kan er wel eens iets spannends gebeuren.

Hoe meer de wetenschap ontdekt over seks en de drijfveren erachter, hoe meer we afstappen van het sprookjesbeeld ervan. Je seksuele drang wordt namelijk grotendeels veroorzaakt door hormonen, zo blijkt. Ze sturen wanneer en hoeveel zin je hebt in een vrijpartij. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer je partner hormonaal klaar is voor een potje rollebollen. En het beste moment in de dag daarvoor is 15 uur, zo blijkt.

Mannen zitten vol oestrogeen

Dat is toch wat Alisa Vitti beweert in een interview met Daily Mail. De Amerikaanse auteur heeft al verschillende boeken uitgebracht over het effect van hormonen op het menselijke lichaam en dan vooral bij vrouwen. Zij stelt dat om 15 uur de concentratie cortisone bij vrouwen piekt. Op dat moment hebben ze meer energie en zijn ze alerter. Op hetzelfde moment hebben mannen in verhouding veel oestrogeen in hun lichaam, waardoor ez emotioneel meer aanwezig kunnen zijn tijdens seks.

De namiddag is niet enige uitstekende moment voor een horizontale mambo. Ook bij het krieken van de dag staan de seksuele tekenen goed. Mannen maken ’s nachts testosteron aan, dus als ze wakker worden, piekt dat hormoon in hun lichaam. “Ze zijn dan ook meer geneigd om seksueel initiatief te nemen en beter in staat om met gepaste ideeën te komen”, aldus Vitti.

Het bericht Waarom de wetenschap zegt dat 15 uur het beste moment voor seks is verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels