HomeNieuwsLifestyleMcDonald’s: “Er zitten geen kunstmatige toevoegingen meer in onze burgers”

McDonald’s: “Er zitten geen kunstmatige toevoegingen meer in onze burgers”

De zeven klassieke hamburgers van McDonald’s die in de Verenigde Staten verkocht worden, bevatten geen kunstmatige bewaarmiddelen, smaak- en kleurstoffen meer. Dat heeft de fastfoodketen laten weten. “Het is een gevolg van de toegenomen interesse van onze klanten in de kwaliteit en oorsprong van onze ingrediënten”, aldus het bedrijf.

McDonald’s heeft in zeven van zijn klassieke burgers die de Verenigde Staten te verkrijgen zijn, alle kunstmatige toevoegingen geschrapt. In een gewone hamburger, cheeseburger, dubbele cheeseburger, Quarter Pounder met kaas, dubbele Quarter Pounder met kaas en Big Mac zullen voortaan dus geen kunstmatige bewaarmiddelen, kleur- en smaakstoffen te vinden zijn. Enkel de schijfjes augurk bevatten nog wat bewaarmiddel, maar je kan ervoor kiezen om dat achterwege te laten, laat de fastfoodketen weten.

Onder impuls van klanten

De verandering zou betrekking hebben op twee derde van alle in Amerika verkochte hamburgers van het bedrijf en wordt doorgevoerd in alle restaurants van de keten in de VS. McDonald’s kwam tot de beslissing omdat het merkte dat klanten meer interesse toonden in de kwaliteit van de ingrediënten en de kwaliteit ervan. “Kijk maar naar andere verpakte voeding en nieuwe restaurantconcepten”, zei de directeur voor de VS Chris Kempczinski aan USA Today. “Klanten willen steeds vaker weten wat er in hun eten zit.”

Nog niet het hele Amerikaanse menu van McDonald’s is vrij van kunstmatige toevoegingen. Zo vind je ze nog steeds in de Egg McMuffin, de Bacon, Egg & Chees Biscuit, de Egg & Cheese McGriddles, de Filet-O-Fish en verschillende speciale hamburgers. Het is nog niet bekend wanneer de samenstelling van dat laatste derde van de kaart ook aangepast zal worden.

Het bericht McDonald’s: “Er zitten geen kunstmatige toevoegingen meer in onze burgers” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels