HomeNieuwsLifestyleLangste cruise ter wereld duurt 245 dagen

Langste cruise ter wereld duurt 245 dagen

Aan de Greenwich Pier in Londen is de eerste «Ultimate World Cruise» vertrokken van het cruisebedrijf Viking Cruises, voor een tocht van 245 dagen langs 6 continenten, 51 landen en 111 havens. Indien het schip effectief 245 dagen op zee blijft, breekt het bedrijf, dat in 1997 werd opgericht door een Noorse miljardair, het wereldrecord voor de langste ononderbroken passagierscruise.

De tocht van acht maanden heeft onder meer stops in Scandinavië, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, de eilanden in de Stille Oceaan, Australië, Azië en de Middellandse Zee. Hoogtepunten zijn volgens de cruisemaatschappij Rio de Janeiro in Brazilië, Ushuaia in Argentinië, Hobart in Australië, Ho Chi Minhstad in Vietnam, Mumbai in India en Luxor in Egypte. Tijdens de tocht overnachten de passagiers ook in 23 steden.

Volgens CNN kost de trip minstens 92.990 dollar (84.941 euro) per persoon, voor een business class-formule, maaltijden en excursies in elke stad waar wordt aangemeerd.

De lange tocht wordt uitgevoerd met het schip Viking Sun, dat 227 meter lang is en 465 kamers met balkon telt. Het schip beschikt ook over tien restaurants, een kuuroord, een zwembad, een panoramische lounge en bibliotheken, en er staan ook talrijke optredens op de agenda.

Het bericht Langste cruise ter wereld duurt 245 dagen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels