HomeNieuwsLifestyleDit is de meest aangename stad om in te leven

Dit is de meest aangename stad om in te leven

Wenen is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot meest aangename stad ter wereld om in te leven. De Oostenrijkse hoofdstad prijkt met een score van 99,1 punten op de eerste plaats in de Global Liveability Index van het instituut Economist Intelligence Unit (EIU).

De auteurs van de ranglijst loven met name de infrastructuur en de luchtkwaliteit, maar de stad krijgt ook goede punten voor het culturele en educatieve aanbod en de medische voorzieningen.

De top tien wordt overigens vooral gedomineerd door Australië en Canada, die elk met drie steden vertegenwoordigd zijn. Japan kan zich eveneens op de borst kloppen, want zowel Tokio als Osaka behoren tot de tien aangenaamste steden ter wereld om in te leven. Kopenhagen staat als tweede Europese stad op de negende stek.

Klimaatverandering als parameter

Elk jaar evalueren de onderzoekers 140 agglomeraties aan de hand van een reeks indicatoren zoals de levensstandaard, de criminaliteitscijfers, het vervoersaanbod, de toegang tot onderwijs en gezondheidsvoorzieningen en de politieke en economische stabiliteit. Dit jaar werd daar voor het eerst ook een parameter aan toegevoegd die rekening houdt met de effecten van de klimaatverandering op de levenskwaliteit. Dat leverde onder andere New Delhi en Caïro een lagere score op. Londen en New York, twee steden die bekend staan om hun indrukwekkende criminaliteitscijfers, moeten het stellen met een 48ste en 58ste plaats.

Op nummers twee en drie staan Melbourne (98,4) en Sydney (98,1). Helemaal onderaan het klassement bengelen Karachi, Tripoli, Dhaka, Lagos en tot slot Damascus.

Het bericht Dit is de meest aangename stad om in te leven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels