Vind ons op

Zita

Je wordt gelukkiger door danku te zeggen

Lifestyle

Je wordt gelukkiger door danku te zeggen

Af en toe eens ‘danku’ zeggen, we doen het misschien niet vaak genoeg. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er zelfs gezondheidsvoordelen aan vasthangen. 

Het onderzoek dat werd gepubliceerd in het vakmagazine Psychological Science is gebaseerd op een experiment. Doctoraatsstudent Amit Kumar en zijn team lieten een groep vrijwilligers een brief sturen waarin ze hun dankbaarheid uitten. Voor ze de brief postten, werd gepeild naar het gevoel dat het opriep en hoe de ontvanger zou reageren. Later onderzochten de onderzoekers ook de werkelijke reactie van de ontvangers.

Positiviteit 

Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat de briefschrijvers gelukkig werden van hun positieve woorden en dat hun stemming er ook op verbeterde. De ontvangers kregen dan weer een instant geluksgevoel van de brief, wel op voorwaarde dat de inhoud van de brief oprecht is. De conclusie is dan ook dat mensen de kracht van dankbaarheid onderschatten. De schrik voor vreemde reacties weerhoudt mensen ervan om meer ‘danku’ te zeggen. Kumar roept iedereen dan ook op om vaker hun dankbaarheid te tonen.

Het bericht Je wordt gelukkiger door danku te zeggen verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top