HomeNieuwsLifestyleZo verbeter je het mobiel signaal in je eigen huis

Zo verbeter je het mobiel signaal in je eigen huis

Je kan niet altijd kiezen waar je woont, waardoor je soms moet leren leven met bepaalde irritaties. Zoals bepaalde kamers in je huis waar de ontvangst echt slecht is. Maar er bestaan handige tips om ervoor te zorgen dat je weer zonder storing kan bellen.

Als je op zoekt bent naar de perfecte ontvangst voor je telefoon, verwacht dan niet het onmogelijke. Soms kan je recht onder een zendmast staan en nog altijd maar één streepje op je scherm zien verschijnen. De kwaliteit van je ontvangst wordt dan ook door heel wat zaken beïnvloed, zowel in de positieve als in de negatieve zin. Wolkenkrabbers, dikke muren of bepaalde isolatiematerialen kunnen een gezellig telefoongesprek in de weg staan, maar er zijn manieren om het beste te maken van de situatie.

Zo is het belangrijk dat je let op andere elektronische apparaten in de ruimte waar je je bevindt. Bijvoorbeeld een microgolfoven kan, als die aanstaat, voor heel wat storing zorgen omdat die op dezelfde frequentie werkt. Probeer dus eerst een aantal toestellen een andere plaats te geven in je huis. Dat kan je verbinding al een hele boost geven.

Versterken of draadloos online gaan

Mocht dat niet helpen, heb je misschien wel iets aan een mobiele signaalversterker. Dat zijn toestellen die de ontvangst oppikken via een antenne die buiten opgesteld staat. Die antenne stuurt de signalen dan door naar een bepaalde ruimte in je huis die je zelf hebt gekozen. Maar bij de signaalversterkers is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de oppervlakte waarin er een goede verbinding zou moeten.

De beste methode om zonder geruis te bellen is via wifi, als je een goede internetverbinding hebt natuurlijk. Zo kan je instellen dat je gsm automatisch op het draadloze netwerk overschakelt als de kwaliteit van je ontvangst te slecht wordt. Zo kan je ongestoord verder blijven bellen.

Het bericht Zo verbeter je het mobiel signaal in je eigen huis verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels